ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

ŢEPELE din restaurantul lui Cristi Borcea ANCHETATE DE FBI

Avatar

Publicat

pe

În luna decembrie au ieşit la iveală escrocheriile făcute în restaurantul lui Cristi Borcea, din Miami. Sorin Marica, soţul artistei Andreea Spătar, şi Ion Aron, un român stabilit în America, s-au trezit cu conturile goale după ce au plătit cu cardul la restaurantul fostului acţionar dinamovist. Între timp, mai mulţi păgubiţi au depus plângeri, ancheta fiind preluată de FBI.

Un alt român care locuieşte în Florida s-a plâns că a fost ţepuit de angajaţii lui Borcea. Persoana ne-a rugat să rămână anonimă pentru că se teme de legăturile mafiote ale celor care lucrează în celebra „shaormerie şi micărie” din Miami. „Am fost de câteva ori la restaurantul lui Borcea şi pentru plata consumaţiei am folosit cardul de credit. Când m-am uitat apoi pe extrasul de cont, am văzut că-mi lipsesc din cont puţin peste 1.000 de dolari. Aceşti bani reprezentau plăţi la hoteluri şi restaurante în Las Vegas, unde n-am fost în acea perioadă. Am sesizat imediat banca şi mi-am recuperat banii, însă am fost contactat de agenţii FBI pentru o declaraţie. Ei mi-au spus că au primit mai multe plângeri de la clienţii restaurantului din Florida, patronat de Borcea, şi au deschis o anchetă pentru fraudă bancară. Se pare că toţi clienţii care au folosit cardul în acel local au fost păgubiţi prin sustragerea frauduloasă a unor sume importante din conturi. Preventiv, mi-am închis cardul folosit la restaurantul lui Borcea”, ne-a povestit sursa noastră.

Escrocheriile de la restaurantul lui Borcea

Ion Aron locuieşte în Carolina de Nord, dar a mers în Miami, în luna noiembrie a anului trecut, ca să-şi petreacă vacanţa. Bărbatul, care lucrează de 13 ani în Statele Unite, a vrut să mănânce produse tradiţionale româneşti şi a mers împreună cu familia la restaurantul „La Vendetta”, al cărui patron este Cristi Borcea, fost acţionar la Dinamo, despre care presa a scris că a fugit la Miami de frica anchetei din „Dosarul transferurilor”. Aron a povestit că a plătit cu cardul şi că, după o perioadă, a constatat că acesta i-a fost fraudat. „Au făcut tranzacţii de câteva sute de dolari, iar când au vrut să facă o tranzacţie mai mare, banca a blocat cardul şi m-a anunţat”, a declarat Ion Aron pentru ziarul „ring”. Acest caz nu a fost primul de acest fel. Şi Sorin Marica, soţul cântăreţei Andreea Spătar, s-a plâns în urmă cu câteva luni că a păţit acelaşi lucru. „Vreau să cer în instanţă închiderea restaurantului! Pe noi, de exemplu, ne-a servit un ospătar aflat în vizită în SUA, fără drept de lucru, care zicea că este din Braşov”, a explicat Ioan Aron.

„Am fost contactat de agenţii FBI pentru o declaraţie. Ei mi-au spus că au primit mai multe plângeri de la clienţii restaurantului din Florida patronat de Borcea şi au deschis o anchetă pentru fraudă bancară.”

Client păgubit

1.000 de dolari au dispărut din contul unei persoane care a plătit cu cardul în restaurantul lui Borcea.

„Vreau să cer în instanţă închiderea restaurantului! Pe noi, de exemplu, ne-a servit un ospătar aflat în vizită în SUA, fără drept de lucru, care zicea că este din Braşov.”, Ioan Aron

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *