ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Şocant! SEPEPISTUL Ilie Cristian vorbeşte despre AVORTURILE ELODIEI şi despre cum A BĂTUT-O pe avocata dispărută

Avatar

Publicat

pe

Pentru prima dată în presă, vă prezentăm în „ring” fragmente şocante din două declaraţii date procurorilor de sepepistul care sustine că s-a iubit cu Elodia sub convenţia unei „vieţi duble”.

Două sunt detaliile de mare interes pentru a înţelege, din declaraţiile sepepistului Ilie Cristian, aşa-zisa „viaţă dublă” a Elodiei: primul detaliul se referă la modul cum sepepistul a aflat că Elodia a avut „două avorturi”, iar din al doilea detaliu, de-a dreptul exploziv, rezultă că avocata a fost bătută de sepepist, la Dubai, cu câteva zile înainte de a se întoarce în ţară şi a dispărea fără urmă. Pentru că tot am vorbit în ediţia de ieri de faptul că Elodia, într-un mesaj adresat iubitului aflat departe, în Afganistan, vorbea de „un Ilie mic”, lăsand să se înţeleagă că ar fi gravidă,  vom prezenta, în continuare, declaraţiile de martor ale sepepistului Ilie Cristian în ordinea inversă a depoziţiilor date în faţa procurorilor: începand cu dezvăluirile despre… „avorturile Elodiei”.

„A fost însărcinată de două ori şi a făcut întrerupere de sarcină”

De departe, cele mai interesante informaţii despre aşa-zisa „viaţă dublă” a Elodiei dusă înainte de misterioasa dispariţie de la sfarşitul lui august 2007 apar nu în prima, ci în cea de-a doua declaraţie de martor a lui Ilie Cristian, dată anul acesta, pe 14 ianuarie 2013, în prezenţa unui procuror şi a două avocate: Marinela Radu şi Marina Mitu. „În perioada cât am fost împreună, am aflat din corespondenţa pe care am purtat-o cu Elodia că a fost însărcinată de două ori şi a făcut întrerupere de sarcină. (…) În legătură cu una dintre sarcini, reţin că s-a făcut referire expresă la faptul că a fost la medic pentru întrerupere şi sigur nu a afirmat că ar fi avortat în baie. Nu ştiu cât de afectată a fost Elodia ca urmare a celor două întreruperi de sarcină, pentru că am comunicat foarte puţin pe această temă. Depresivă însă nu am văzut-o niciodată”, spune Ilie Cristian în acest supliment de declaraţie, care pare a fi luată special pentru a lămuri ipoteza din apărarea lui Cioacă potrivit căreia cantitatea mare de sânge care s-ar fi infitrat în podeaua apartamentului ar fi provenit de la… avorturile Elodiei.

   


„Nu cred că Elodia a avortat după acel mesaj cu «un Ilie mic»”

Interesant este că avocata Vasii, care-l apără pe Cioacă şi care susţine ipoteza celor două avorturi invocate de sepepistul Ilie Cristian, nu crede că Elodia ar fi făcut şi un al treilea avort după e-mailul din 22 iunie 2007, cand vorbea de „un Ilie mic” (detaliu despre care aţi putut citi în ediţia de ieri a ziarului „ring”). Avocata lui Cioacă spune: „Nu cred că Elodia a avortat după acel mesaj cu «un Ilie mic» pentru că într-unul din mesajele aflate la dosarul de omor (n.r. – vol X, conform opisului) ea tocmai vorbeşte de partea cea mai frumoasă a vieţii care de acum începe alături de Ilie Cristian şi de acest Ilie cel mic. Ea ń.r. -Elodia) vorbeşte despre asta”. Mai mult decât interesant. Şi de tulbure, în acelaşi timp. Şi asta pentru că, aşa cum am mai arătat recent, dacă Elodia nu s-a jucat, în glumă, cu expresia “port un ilie mic”, dacă ea chiar spunea adevărul, în varianta în care, ulterior acestei scrisori, a fost ucisă, înseamnă că posibilul criminal ar fi luat două vieţi, nu una. Dar, în varianta în care Elodia ar fi în viaţă, aşa cum susţine Cioacă, înseamnă că ea şi-ar creşte cel de-al doilea copil undeva departe: într-un program de protecţie sau într-o misiune secretă. Greu de crezut. Dar nu imposibil.


Avocata lui Vasii, despre avorturi şi despre… „sangele Elodiei”

Revenind la cele două avorturi la care, în ianuarie 2013, s-a referit sepepistul, avocata Maria Vasii spune: „Vă rog să aveţi în vedere un lucru şi anume ceea ce eu am spus vizavi de sange, la Curtea de Apel, în pledoaria mea, între alte numeroase argumente foarte serioase. Tocmai era vorba de faptul că, din anumite declaraţii, inclusiv cele ale lui Ilie Cristian, reieşea că Elodia a avut încă două avorturi în acea vară. Şi atunci problema era că discuţia mea s-a făcut in contextul in care noi am arătat că expertizele nu sunt complete întrucat nu arată zona anatomică (n.r. – a presupusei victime) din care provine sangele. Or, sangele de menstră sau de la avort avea anumite celule epiteliale încorporate, din care se puteau vedea foarte clar urmele sanguine. Si atunci, pentru că sange nu a fost gasit pe podea de nicio expertiză, s-a găsit numai dedesupt. Dar nu există nicio explicaţie plauzibilă cum a ajuns sangele dedesupt, făra sa existe nicio impresiune pe podea. Singura explicaţie logică este că nu putea ajunge decat prin infiltraţii. Şi cum Elodia a avut două avorturi, se pune problema că orice femeie pierde în mod natural sange dupa avort. Deci în infiltraţiile din apa de la WC putea să existe sange”. Aşadar, în opinia avocatei Vasii, care se bazează pe logica judiciară, „acele urme de sânge nu puteau ajunge decât de la infiltraţiile de la WC-ul din baie şi atunci, cum Elodia a avut două avorturi şi cum orice femeie când vine de la medic, după un avort, pierde în mod natural sânge pe WC, rezultă că în infiltraţiile de la WC putea să existe sânge pentru că pe acea grindă vestită nu a fost găsit sânge în stare pură, ci o infiltraţie de sânge”. Avocata lui Cioacă mai spune că „din infiltraţia respectivă, de pe pereţi, de peste tot, în raportul oficial al procurorilor s-au însumat 23 de ml, or, aceiaşi experţi spun că, pentru a discuta de o chestiune vitală pentru viaţa omului, trebuia să rezulte o pierdere de cel puţin 1.000-1.500 ml de sânge”. Concluzia avocatei: „Eu am adus în discuţie avorturile nu cum au încercat să mă înjosească, preluându-se nişte ştiri tendenţios cum că a făcut Elodia avort în dormitor, ci am spus doar că trebuia investigat din ce zonă anatomică putea să provină sângele din infiltaţii, întrucât, dacă se făcea această analiză, se vedea că acea urmă de sânge putea să provină din apa de la toaletă, fie de la ciclu, fie de la cele două avorturi despre care se vorbeşte în e-mailuri”.


Sepepistul Ilie Cristian a povestit sub juramant cum bătut-o pe Elodia în Dubai: cu cateva zile înainte ca avocata să dispară… făra urmă!

Am lăsat la urma declaraţia cea mai şocantă a sepepistului Ilie Cristian. Pentru că, veţi vedea, este mai mult decat interesantă depoziţia, destul de amplă, pe care sepepistul Ilie Cristian a făcut-o la Parchet, în iulie 2008, după ce a venit din misiunea din Afganistan. Declaraţia lui de martor a fost dată în faţa procurorului Marius Iacob şi a avocaţilor Marinela Radu (din partea familiei Ghinescu) şi Maria Vasii şi Florentin Sorescu, apărătorii lui Cristian Cioacă. După cum puteţi lectura în facsimil, sepepistul Ilie Cristian a povestit mai intai cum a cunoscut-o pe Elodia pe internet, cum s-au împrietenit şi cum au devenit iubiţi, întâlnindu-se sau plimbându-se în diverse oraşe: Bucureşti, Sighişoara, Tg. Mureş, Iaşi, Bran, „unde stăteam o zi sau două”. Evident, cel mai interesant detaliu se află în relatarea referitoare la excursia din Dubai, din luna august 2007, din care Elodia s-a întors cu câteva zile înainte să dispară. În Dubai, Ilie Cristian a venit din Afganistan. „După trei sau patru zile după ce noi am ajuns în Dubai, ne-am întâlnit aici cu prietena Elodiei, pe nume Ardeleanu Cristina, care locuia acolo”, spune Ilie Cristian. El a povestit ce bijuterii a cumpărat Elodia, dar şi despre „o brăţară cu smaralde în formă de inimioară” pe care i-a cumpărat-o iubitei. Partea cu totul şi cu totul interesantă priveşte relatarea răcirii relaţiilor între cei doi şi momentul culminant în care Elodia a primit o palmă de la iubitul său. Sepepistul a declarat sub jurămant următoarele: „În perioada în care am stat în Dubai, relaţiile dintre mine şi Elodia s-au răcit în sensul că ne ciondăneam din lucruri mărunte şi că într-una din zile m-am enervat şi i-am dat o palmă peste obraz în urma unei discuţii legate de aparatul de aer condiţionat. Nu am avut motive serioase de ceartă. Noi ne aşteptam ca în Dubai să fim foarte fericiţi şi să ne simţim foarte bine, însă fără să-mi explic din ce motiv ne-am dat seama că relaţia s-a răcit”. Ce consecinţe, în afară de răcirea relaţiilor, ar fi avut acea „palmă dată Elodiei”, nu ne spune nici Ilie Crisitan, şi nu ne spun nici procurorii anchetatori. Poate ne va spune cercetarea judecătorească. Adică PROCESUL. Procesul controversatului caz „ELODIA”.


Precizare importantă

În cursul zilei de azi (n.r. – 15 mai 2013), doamna avocat Maria Vasii ne-a sunat pentru a reveni cu o precizare importantă, în sensul că pasajul cu privire la “împrejurarea că (n.r. – Elodia) ar fi făcut sau nu avort după acel e-mail legat de Ilie mic”, respectiv “Nu cred că Elodia a avortat după acel mesaj cu «un Ilie mic»…”, nu redă corect aprecierile dânsei şi ar putea crea confuzii de interpretare. Doamna avocat Vasii ne-a trimis spre publicare un mic text clarificator (în opinia domniei sale): “Nu are relevanţă dacă Elodia era gravidă sau nu cu privire la fapta de care este acuzat clientul meu (n.r. – Cristian Cioacă). Cu siguranţă însă, dezvăluirile făcute de dumneavoastră (n.r. – în ziarul “ring”) au o relevanţă copleşitoare cu privire la ipoteza dispariţiei voluntare a soţiei clientului meu. După cum se observă din corespondenţa sa (n.r. – corespondenţa Elodiei, aflată la dosarul de omor, vol. X, vezi opisul) electronică, avea intenţia de a-şi dedica «jumătatea vieţii», «cea mai frumoasă», după cum ea o numeşte, iubitului ei. În acest context, au importanţă şi ipoteza sarcinii şi perspectiva naşterii şi creşterii unui copil alături de iubitul ei, departe de familie. Vă rog să observaţi şi remarcile ei cu privire la familie, numită maliţios «celula de bază a societăţii».Toate acestea confirmă realitatea că ancheta nu este completă şi singura soluţie corectă este aceea de restituire a dosarului către organul de urmărire penală pentru refacerea urmăririi penale”. Precizăm că ziarul “ring” este deschis tuturor opiniilor/punctelor de vedere exprimate de părţi sau de toţi cei care au ceva de spus în cazuri larg mediatizate (de mare interes public), cum este cazul „Elodia”.

„De la început am convenit să avem fiecare o viaţă dublă”,– Ilie Cristian, fostul iubit al Elodiei

„Nu ştiu cât de afectată a fost Elodia ca urmare a celor două întreruperi.” – Ilie Cristian, fostul iubit al Elodiei

„În perioada în care am stat în Dubai, relaţiile dintre mine şi Elodia s-au răcit în sensul că ne ciondăneam din lucruri mărunte şi că într-una din zile m-am enervat şi i-am dat o palmă peste obraz în urma unei discuţii legate de aparatul de aer condiţionat. Nu am avut motive serioase de ceartă.” – Ilie Cristian, fostul iubit al Elodiei

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *