ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Deputat UDMR, despre scandalul „Jobbik”: „PALATUL COTROCENI este un FOCAR de INSTABILITATE”

Avatar

Publicat

pe

Deputatul Bogdan Diaconu a depus o plângere penală împotriva liderului Jobbik, Vona Gabor, solicitând declararea acestuia ca indezirabil pe o perioadă de 15 ani. Referitor la declaraţiile extremiste ale şefului partidului Jobbik, deputaţii UDMR au afirmat că nu trebuie luat în seamă deoarece acesta este un Vadim al Ungariei.

Declaraţiile liderului partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prin care acesta instiga la un conflict cu România au provocat un adevărat scandal pe scena politică românească. Scandalul a culminat cu plângerea penală depusă de deputatul Bogdan Diaconu în care acesta solicită aplicarea „măsurii administrative de autoritate împotriva numitului Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru o perioadă maximă de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităţilor sale împotriva statului român, precum şi utilizarea calităţii sale publice de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfăşurarea acţiunilor sale prin care pune în pericol siguranţa naţională”. „Vona Gabor a incitat la un conflict interetnic şi la un conflict interstatal”, ne-a declarat Bogdan Diaconu.

„Presa a tradus greşit”

Deputatul UDMR Marton Arpad Francisc a încercat să ne explice că traducerea declaraţiei lui Vona Gabor a fost eronată. „Eu am auzit redat de mai multe televiziuni cele spuse de domnia sa în limba maghiară. A fost tradus în limba română aproape corect şi i s-a dat o interpretare cam exagerată. A zis că trebuie să-şi asume responsabilitatea un guvern maghiar chiar dacă asta înseamnă un conflict cu România. Conflict te duce cu gândul la conflict armat sau la un conflict diplomatic, este o diferenţă destul de importantă, sau o confruntare de idei, de declaraţii politice. Sunt trei înţelesuri diferite, în mod evident în media românească a apărut sensul unui conflict armat, adică cealaltă extremă a sensului traducerii. Eu nu cred că astfel de interpretări aduc vreun beneficiu nimănui”, ne-a precizat Marton Arpad Francisc. Totodată, acesta a afirmat că Jobbik este „un partid extremist cum este România Mare şi cum a fost PUNR. Vona Gabor şi Vadim sunt de aceeaşi teapă, e un Vadim al Ungariei”.

„Palatul Cotroceni este un focar de inestabilitate”

Iritaţi de declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la Ungaria ca focar de instabilitate, deputaţii UDMR l-au atacat dur pe preşedinte. „Palatul Cotroceni este un focar de instabilitate şi a demonstrat asta de când este Băsescu preşedintele ţării”, a afirmat deputatul UDMR Erdei Doloczki Istvan. „Ce o fi declarat, ce n-o fi declarat Vona Gabor, e libertatea de gândire. Referitor la focarul de instabilitate din Ungaria, este punctul de vedere al preşedintelui, îl ştim şi pe dumnealui, acum, ca să-şi mai facă puţină imagine care nu e chiar aşa de bună, face fel şi fel de declaraţii”, ne-a precizat Antal Istvan, deputat UDMR.

„Voi depune un proiect de lege prin care vom interzice orice formă de manifestare publică extremistă.” Deputat Bogdan Diaconu

„Ce-ar fi dacă orice ţară din lumea asta ar încerca să se cutremure că Dan Diaconescu, marele preşedinte al PP-DD, a avut o declaraţie?!” Marton Arpad Francisc, deputat UDMR

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *