ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dincolo era mai ieftin! CÂT TE COSTĂ să închiriezi O LIMUZINĂ de la Patriarhie

Avatar

Publicat

pe

Cei care doresc să organizeze excursii sau orice deplasări cu grupuri de persoane pot apela la autocarele şi microbuzele patriarhiei, pe care instituţia le închiriază prin agenţia Basilica Travel. Tarifele practicate de Biserica Ortodoxă Română (BOR) nu sunt însă foarte mici. De exemplu, potrivit unei oferte trimise de coordonatorul de pelerinaje al agenţiei, pentru închirierea unui autocar pentru trei zile, cu distanţa Bucureşti-Predeal, tur-retur, preţul este de 2.750 de lei.

În ofertă se precizează că masa şi cazarea şoferului intră în obligaţia celui care solicită autocarul. În aceleaşi condiţii, închirierea unui microbuz al BOR costă 2.050 lei. Comparativ, pentru închirierea pe trei zile a unui autocar de la alte agenţii de turism, pe o distanţă identică, tarifele pleacă de la 1.521 de lei şi ajung undeva între 2.000 de lei şi 2.600 de lei. Pentru microbuz, ofertele agenţiilor încep de la 1.000 de lei şi ajung la un maximum de 1.330 de lei.

Trei autocare şi trei microbuze moderne

În oferta de închiriere, Basilica Travel pune la bătaie trei autocare şi trei microbuze moderne şi luxoase: autocarele Setra 415 HD, an fabricaţie 2011, număr locuri 49, clasificare 3 stele, dotări aer condiţionat, sistem audiovideo, staţie cu microfon, toaletă, două monitoare LCD, Irizar i6, an fabricaţie 2012, şi Midiautocar Isuzu S26, din 2004, două microbuze Mercedes Sprinter 516 CDI, an fabricaţie 2011, şi un microbuz Mercedes Sprinter 516 CDI, an fabricaţie 2012. Potrivit ultimului bilanţ contabil de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Basilica Travel, al cărei acţionar este Patriarhia Română, are 13 salariaţi, o cifră de afaceri de 631.440 de lei şi un profit de 151.211 lei.

Autoturism pentru VIP-uri Agenţia Patriarhiei deţine, în oferta de închiriere, şi un autoturism pentru VIP-uri. Este vorba despre un automobil Ford Mondeo cu care firma efectuează „transport persoane în regim VIP şi turistic în România şi în străinătate, precum şi transfer aeroport dus-întors”. Costul pentru transferul de la aeroport este de 15 euro de persoană. Tot pentru transportul de la aeroport, agenţia mai pune la dispoziţie un autoturism Volkswagen Multivan, cu şase locuri, preţul fiind tot de 15 euro pentru fiecare călător. 700.000 de euro a investit patriarhia în parcul auto al agenţiei.

„Profitul agenţiei este direcţionat, în exclusivitate, susţinerii activităţii pastoral-misionare a Bisericii, precum Radio Trinitas, TV Trinitas, Ziarul «Lumina».”, Patriarhia Română

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *