ZiarulRing

19-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

În pericol, din cauza notorietăţii! Măsuri speciale de protecţie în puşcărie pentru fraţii Becali

Avatar

Publicat

pe

Conducerea Penitenciarului Slobozia intenţionează să instituie măsuri de protecţie pentru fraţii Becali şi Cristi Borcea, notorietatea acestora constituind o vulnerabilitate în faţa celorlalţi deţinuţi. Aceştia vor fi cazaţi împreună într-o cameră a închisorii. În puşcărie, celebritatea deţinutului este la fel de importantă ca şi o funcţie publică.

Deşi nu au fost parlamentari, poliţişti, procurori sau judecători ca să beneficieze, conform legii, de protecţie specială în puşcărie, fraţii Victor şi Ioan Becali şi Cristi Borcea vor avea parte de măsuri speciale de siguranţă având în vedere notorietatea lor, ne spun reprezentanţii Penitenciarului Slobozia.

„Cazarea se face în funcţie de regimul de executare, de criteriile de separare. În funcţie de vârstă, de gen, într-adevăr, se impun şi anumite măsuri de siguranţă pentru deţinuţii care, datorită calităţii anterioare, a situaţiei profesionale, a vulnerabilităţii, a notorietăţii, pot genera anumite neajunsuri. Din aceste motive se iau astfel de măsuri, ca să prevenim producerea oricăror evenimente nedorite. Fraţii Becali şi Cristi Borcea sunt nişte persoane cunoscute public. Pentru o perioadă, chiar dacă termină carantina, este firesc să îi protejăm. Nu putem spune că îi vom ţine izolaţi, dar vor fi cazaţi astfel încât în orice moment să poată fi prevenite eventualele situaţii neplăcute. Îi vom pune pe cei trei într-o cameră, acest lucru nu este neobişnuit şi nici ilegal”, ne-a declarat comisarul-şef Gabriel Rusu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Slobozia.

Vizitatorii, controlaţi corporal şi separaţi cu un geam Fiind unul pentru deţinuţii cu regim închis, Penitenciarul Slobozia are reguli foarte dure pentru vizite.

„Accesul vizitatorilor implică măsuri de control care constau în observare, palpare, control corporal sau în utilizarea unor echipamente tehnice fixe ori portabile de detectare a armamentului, muniţiei sau a substanţelor stupefiante, toxice ori explozive sau a obiectelor interzise”, se arată în ghidul vizitatorului, postat pe site-ul instituţiei.

„Deţinuţii clasificaţi în regim închis şi cei de la maximă siguranţă beneficiază de vizite cu dispozitiv de separare. Este un geam din fibră care desparte cele două părţi, deţinutul şi aparţinătorul. Ei nu se pot atinge în niciun fel, dar au telefoane cu circuit închis prin care se aud unii pe ceilalţi. Penitenciarul nostru este profilat pe custodierea deţinuţilor cu regim închis, cu titlu de excepţie, avem şi câţiva deţinuţi cu regim deschis care ajută la activităţile gospodăreşti. Iar deţinuţii de maximă siguranţă stau la noi doar în tranzit, când vin cu afaceri judiciare, scurte perioade de timp. Terorişti nu cred că avem, dar deţinuţi condamnaţi pentru omor sunt şi la noi. Avem camere de la două la 24 de paturi, însă majoritatea camerelor au 12 locuri”, ne-a mai precizat comisarul-şef Gabriel Rusu.

Advertisement

„Deţinuţii vor fi supuşi unei activităţi de cunoaştere, ca să ştii cu cine ai de-a face, să vezi care sunt nevoile lor, care sunt riscurile, care sunt măsurile de siguranţă necesare.” Comisar-şef Gabriel Rusu, Penitenciarul Slobozia

Nu suntem în Afganistan. Avem apă rece non-stop şi apă caldă, conform programului, de două ori pe săptămână pentru fiecare deţinut.” – Comisar-şef Gabriel Rusu, Penitenciarul Slobozia

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *