ZiarulRing

27-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Cine e „naşul Costică”, „bătrânul” cu Q7 de culoarea cerului

Avatar

Publicat

pe

O declaraţie-şoc a avocatului clanului Bercea a pus pe jar o ţară întreagă: „Există un bătrân care are un Q7 de culoarea cerului. Este un prieten foarte apropiat al şefului statului. Face politică la vârf în PDL. Acest om poate fi identificat uşor: i se spune Costică Naşul”.

Cine să fie acest misterios „naş” care încurcă iţele afacerii judiciaro-politice „Bercea-Băsescu”? Inflaţie de naşi în afacerea „Bercea-Băsescu”?!… La o privire mai atentă asupra stenogramelor, vom observa că la telefon, fie Bercea, fie fiul său, „Băsică”, fie alte persoane se adresează unor terţe persoane cu apelativul „Naşule”. Să nu mai vorbim de naşul Băsescu, Mircea Băsescu, acum arestat, care i-a botezat nepoata lui Bercea.

Dar, de câteva zile, se vorbeşte şi despre un alt naş misterios: „Costică Naşu”, zis „Bătrânul de la Bucureşti”, prieten din copilărie cu preşedintele României. Cin’ să fie, cin’ să fie? Ce zice avocatul Abraham Avocatul familiei lui Bercea Mondial, generalul Pavel Abraham, a făcut, luni seară, mai multe dezvăluiri-şoc la două importante posturi naţionale de ştiri, despre „bătrânul de la Bucureşti”, un misterios personaj-cheie al afacerii „Bercea-Băsescu”.

„Există un bătrân care are un Q7 de culoarea cerului, bleu argintiu, care este credibil să fie în compania preşedintelui României. (…) Acest om a asigurat toate legăturile la care ne-am referit până acum. (…) Nu este din Bucureşti, ci de lângă Bucureşti, din Ilfov. La margine de Bucureşti, la margine de lac, liniştit, are o căsuţă liniştită omul. Are circa 60-62 de ani. Este un prieten foarte apropiat al şefului statului din copilărie. Face politică la vârf în PDL”, a spus Pavel Abraham la România TV.

„Acest om poate fi identificat uşor: i se spune Costică Naşul. Este un om în vârstă de 60-62 de ani. Are un Q 7 de culoare cerului senin. Are două firme care sunt implicate foarte puternic în CFR. De asemenea, a avut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru lucrări în cadrul Ministerului Transporturilor. Această persoană ar fi cea care a făcut legătura între Mircea Băsescu şi preşedintele ţării. Vizita şi întrevederea de la Costeşti a domnului Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”, şi a domnului Traian Băsescu a fost facilitată tot de această persoană care le-a câştigat încrederea.

Această persoană are maşina înmatriculată în Bucureşti, dar locuieşte în Ilfov, pe o stradă liniştită, lângă un lac. Soţia lui a decedat recent şi, se pare, are două fete. (…) Este prieten din copilărie cu domnul preşedinte Traian Băsescu şi cu fratele acestuia, Mircea Băsescu. Şi mereu a fost în apropierea lor. Era membru PDL. Făcea vizite frecvente la domnul Băsescu şi puneau la cale afaceri profitabile”, a precizat, cu mai multe detalii, acelaşi Pavel Abraham, şi la Antena 3, în emisiunea „Sinteza zilei”.

Advertisement

Numai că, la Antena 3, ziaristul Răzvan Savaliuc l-a contrazis pe generalul Abraham spunând că, din surse judiciare demne de încredere, ştie că „bătrânul de la Bucureşti” este, de fapt, „Traian Băsescu”. Într-un fel, cam tot aşa ar rezulta şi din stenogramele din dosarul „Bercea”. Omul-cheie, subalternul lui Băsescu la Inspectoratul Navigaţiei Civile? Un personaj din anturajul lui Băsescu care se potriveşte aproape perfect cu descrierea făcută de avocatul Abraham este fostul coleg de şcoală al preşedintelui României, Constantin Şuteu.

Acesta este absolvent al Institutului de Marină unde a învăţat şi Băsescu, fost adjunct al acestuia la Inspectoratul Navigaţiei Civile. Şuteu are 61 de ani şi este administrator la Schenker Romtrans SA Bucureşti, o firmă care se ocupă cu transport feroviar. La începutul anilor 2000, Constantin Şuteu era directorul general al Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Constanţa Sud. El deţine şi o casă în Capitală. De altfel, potrivit unei plângeri penale depuse de Guvernul României în 1993, pe când Şuteu era director adjunct în Ministerul Transporturilor, Băsescu, în calitate de ministru, a dispus repartizarea unui apartament de patru camere în sectorul 1 pentru familia lui Constantin Şuteu.

Din această plângere mai aflăm şi un alt detaliu care se potriveşte cu descrierea lui Abraham, şi anume că Şuteu are două fiice. De asemenea, acesta apare şi ca ocupând postul de consul onorific al Finlandei şi ca inculpat în dosarul „Flota”. Mai multe variante infirmate. Plus ipoteza jurnalistului Spânu În stenogramele interceptărilor telefonice din dosarul „Bercea” apar două nume: „Costel” şi „Constantin Popescu”.

Cum era şi normal, am dorit să ştim dacă este vreo legătură cu personajul căutat. Într-o discuţie purtată, ieri, cu Constantin Popescu, reporterii „ring” au reuşit să lămurească fără nicio urmă de îndoială faptul că această persoană nu este „Costică Naşul”. Dar în presă şi în stenograme au apărut deja alte câteva nume. Unele nu s-au confirmat, iar altele au fost infirmate categoric. Este vorba de numele Eugen Predescu (vehiculat la România TV) şi de numele Dumitru Preda (vehiculat la OTV, via România TV). Acesta din urmă a infirmat că ar fi el acel „naş Costică”. În exclusivitate pentru „ring”, jurnalistul Ion Spânu ne-a declarat că a făcut o investigaţie pe cont propriu (pornind de la dosarul „Bercea”) şi că „naşul Costică” ar fi un personaj cu numele Costică Alexandru care, într-adevăr, locuieşte în Bragadiru, are două fete şi căruia i-ar fi murit soţia de curând. Ion Spânu susţine că generalul Abraham i-ar fi confirmat că acesta este „Costică Naşul”.

Ion Spânu: „Bătrânul din dosarul Bercea-Băsescu se numeşte Costică Alexandru, zis «Naşul»” „S-au vehiculat mai multe nume, însă, cu certitudine, eu vă dau numele complet şi real al bătrânului de la Bucureşti, personaj care figurează şi în dosarul Bercea. Pornind de la datele din dosar, dar şi de la cele furnizate în diverse emisiuni de domnul general Abraham, investigaţiile mele jurnalistice m-au condus la identitatea celui care la un moment dat apare ca «bătrânul de la Bucureşti». Este vorba de Costică Alexandru zis Naşul, din comuna Bragadiru. Într-adevăr, îl cunoaşte din copilărie pe Traian Băsescu, aşa cum a spus şi domnul general Abraham. Are un Q 7, are două fete, iar nevastă-sa a murit de curând. Toate cestea sunt informaţii grad zero.

Chiar şi domnul general Abraham mi-a confirmat. Puteţi să mă citaţi chiar aşa: Bătrânul din dosarul Bercea-Băsescu se numeşte Costică Alexandru, zis «Naşul»”, ne-a declarat, ieri, în exclusivitate, jurnalistul Ion Spânu.

Să fie într-adevăr acesta „Costică Naşul”? Să fie Şuteu, aşa cum au descoperit, lansând o nouă ipoteză demnă de luat în seamă, reporterii „ring”? Cine are dreptate rămâne… de văzut. Câţi naşi de la apă are Bercea Mondial Într-o stenogramă din 1.03.2011 (ora 10.52.08), reprezentând o convorbire dintre Anghel Sandu şi Radu Birea (identificat de „ring” ca fiind, probabil, fiul bulibaşei din Drăgăneşti-Olt), Bercea întreabă: „Cu cine ai vorbit pentru terenul ăla? Cu Cristi Geamănu?”. Şi Birea îi răspunde: „S-a vorbit cu ăla de la apă”. Iar Bercea cere precizări: Care este românul de la apă? Care dintre ei?”. I se răspunde: „Cel care şi-a botezat”!”. Şi pentru că Bercea nu recunoaşte, spunând: „Nu mi-a botezat până acum”, Birea îi precizează: „Cel care ţi-a botezat mai de mult”.

Advertisement

Aşadar, această stenogramă, coroborată cu alte stenograme în care se vorbea de românul de la apă mare (care a fost identificat a fi Mircea Băsescu), dar şi cu declaraţia lui Pavel Abraham despre bătrânul de la Bucureşti, zis „Costel Naşu”, se poate trage concluzia că vorbim despre doi naşi (ai clanului Bercea): „naşul de la apa mare”, adică Mircea Băsescu, şi „naşul de la apă”, adică „bătrânul de la Bucureşti” sau „Costică naşul”. Care încă rămâne un personaj misterios. Şi asta pentru că avocatul Pavel Abraham, deşi îi ştie numele, nu vrea să-l divulge, pentru că doreşte să-l folosească în calitate de martor. Va fi „naşul Costică” un martor-denunţător? Dacă „bătrânul de la Bucureşti”, alias „Costică Naşul”, a primit sau nu cei 500.000 de euro de la clanul Bercea, rămâne să stabilească anchetatorii.

Deocamdată, avocatul Abraham susţine că doreşte să-l folosească în calitate de martor (nu ne spune dacă martor-denunţător sau martor pur şi simplu). „Vă cer scuze că n-o să dau numele persoanei, deşi mi l-a dat.(…) Eu prezint informaţia aşa cum este ea în limitele care cred, ca să-l pot utiliza şi ca martor pe acest om care poate fi identificat uşor”, a declarat Abraham la „Sinteza zilei”. Când şi cum vom afla oficial numele „naşului” Costică, aceasta… E ÎNTREBAREA. â

Avem STENOGRAMELE INTEGRALE din scandalul „Bercea –Băsescu” care DEZVĂLUIE LEGĂTURA dintre cele două FAMILII „Acest om a asigurat toate legăturile la care ne-am referit până acum. (…)Vizita şi întrevederea de la Costeşti a domnului Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”, şi a domnului Traian Băsescu a fost facilitată tot de această persoană care le-a câştigat încrederea. (…) Este prieten din copilărie cu domnul preşedinte Traian Băsescu şi cu fratele acestuia, Mircea Băsescu. Şi mereu a fost în apropierea lor. Era membru PDL. Făcea vizite frecvente la domnul Băsescu şi puneau la cale afaceri profitabile” – PAVEL ABRAHAM, avocatul clanului Bercea

„Pornind de la datele din dosar, dar şi de la cele furnizate în diverse emisiuni de domnul general Abraham, investigaţiile mele jurnalistice m-au condus la identitatea celui care la un moment dat apare ca «bătrânul de la Bucureşti». Este vorba de Costică Alexandru zis Naşul, din comuna Bragadiru. Într-adevăr, îl cunoaşte din copilărie pe Traian Băsescu, aşa cum a spus şi domnul general Abraham. Are un Q 7, are două fete, iar nevastă-sa a murit de curând. Toate cestea sunt informaţii grad zero. Chiar şi domnul general Abraham mi-a confirmat.” – ION SPÂNU, jurnalist 500.000 de euro este suma pe care ar fi primit-o „naşul Costică” de la clanul Bercea.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *