ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

DECLARAŢIE INCENDIARĂ! Av. Abraham: „Soţia lui Mircea Băsescu o să fie audiată”. Vezi de ce CUMNATA PREŞEDINTELUI VA FI CHEMATĂ LA PARCHETUL GENERAL

Avatar

Publicat

pe

Cu toate perdelele de fum din jurul scandalului ”Bercea-Băsescu”, afacerea judiciaro-politică supranumită ”watergatul românesc” merge înainte. Dacă noi înregistrări audio-video întârzie să apară, în schimb, pe alte planuri, cercetările nu bat pasul pe loc. Se anunţă, după câte veţi vedea, chiar audierea soţiei lui Mircea Băsescu, la Parchetul General, într-un nou… dosar penal.

Cea mai nouă dintre anchetele ce-l privesc pe fratele preşedintelui României se referă la o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu şi a doi procurori constănţeni, despre care aţi aflat, în premieră, din ziarul ”ring”. Plângerea a fost depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi deja, după audierea fiului lui Bercea Mondial, s-a trecut la o nouă etapă: administrarea de probe şi audierea de persoane, printre care şi Doina Băsescu, cumnata preşedintelui României. Av. Abraham: ”Noi am lucrat cu materialul clientului”

Încercând să aflăm de la avocatul Pavel Abraham ce mai e nou în dosarele ”Bercea-Băsescu”, acesta ne-a declarat (în exclusivitate): ”Noutăţi sunt doar în dosarul de la Parchetul Înaltei Curţi, unde a fost audiat deja Băsică şi unde procurorul de caz ne-a aprobat solicitarea de probe, urmând să fie audiate o mulţime de persoane, inclusiv soţia lui Mircea Băsescu. Este un dosar care se referă la încălcarea dispoziţiilor legale, favorizarea infractorului, abuz în serviciu, represiune nedreaptă. S-a făcut plângere împotriva a doi procurori de la Constanţa implicaţi în cazul de şantaj. Noi am avut probe pentru că am lucrat cu materialul clientului, în sensul că în încheierea Tribunalului Constanţa se arată că procurorul de caz a greşit şi nu şi-a verificat competenţa, cerând interceptări la o instanţă inferioară. Acestea sunt încălcări grave ale legii”, spune generalul Abraham.

”Lasă, finule, că se descurcă şi vă ajută!”

Întrebat de ce, musai, trebuie audiată şi soţia lui Mircea Băsescu, avocatul Abraham ne lămureşte: ”Soţia lui Mircea Băsescu o să fie audiată întrucât a asistat la unele discuţii. Practic, ei (n.r. – anchetatorii constănţeni), prin mijloacele tehnice pe care le-au instalat ( n.r. – aparatură de înregistrare, inlcusiv ambientală), Mircea Băsescu ştia că este supravegheat şi încerca să-l determine pe Băsică să declare că i-a dat banii (n.r. – cei 600.000 de euro) împrumut. Şi că să se descurce el cu Căpăţână. Iar Băsică i-a spus lui Mircea Băsescu: «Nu, cu dumneata!». Şi era şi soţia lui Mircea Băsescu de faţă. Iar Florin (n.r. – Băsică) spune că i-a zis şi ei, iar aceasta i-ar fi spus: ”Lasă, finule, că se descurcă şi rezolvă, şi vă ajută!”.

”Nu ştiu dacă doamna Băsescu poate fi pusă şi dânsa sub acuzare”

Advertisement

Întrebat dacă, în condiţiile în care va fi audiată, soţia lui Mircea Băsescu ar putea fi pusă sub acuzare, avocatul Abraham răspunde: ”Nu ştiu dacă doamna Băsescu poate fi pusă şi dânsa sub acuzare. Într-un context dat, se poate orice. Dacă era altcineva, probabil zicea că este complicitate. Vă repet, nu ştiu care este situaţia şi nu aş vrea să scoatem un astfel de zvon pe piaţă pentru că nu este normal”.

Ar putea fi audiat şi Traian Băsescu?

Întrebat dacă va fi/ar putea/ar trebui să fie audiat şi preşedintele României, care a spus/recunoscut în mod public că ştia, încă de acum un an, de la fratele său despre problemele cu familia Bercea, avocatul Abraham răspunde: ”Nu eu fac ancheta. Ancheta o face parchetul. Eu numai le prezint probe. În rest, eu nu fac investigaţii. Eu am solicitat să fie audiaţi Mircea Băsescu, doamna Băsescu (n.r. – Doina Băsescu), fratele, tatăl, Căpăţână şi alte persoane. Sunt mai mulţi. Vor fi şi conduceri în teren, sunt mai multe lucruri solicitate de noi şi procurorul de caz a dat o ordonanţă şi ne-a aprobat tot ce am cerut noi. După părerea mea, procurorul a procedat corect”.

Cum se va finaliza acest al doilea, al treilea sau al câtelea proces o mai fi în cazul ”Bercea-Băsescu” RĂMÂNE… DE VĂZUT.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *