ZiarulRing

19-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Academicianul Theodorescu îi PUNE la PUNCT pe Udrea şi Iohannis

Avatar

Publicat

pe

Mulţi candidaţi înscrişi în cursa pentru prezidenţiale, puţini cu şanse pentru turul doi. Academicianul Răzvan Theodorescu a făcut o radiografie a principalilor „luptători” pentru scaunul de la Controceni axată pe calităţi, defecte şi pe puterea dată de „maşinăriile” aducătoare de voturi.




Din postura de privitor şi analist al noului război politic, numit campanie electorală, academicianul Răzvan Theodorescu reliefează o serie de probleme ale celor doi mari candidaţi ai „dreptei” într-o manieră unică. Totodată, fostul ministru este de părere că Elena Udrea ar putea fi un candidat mai incomod pentru Victor Ponta decât Klaus Iohannis. „Eu am întrebat-o pe Elena Udrea dacă dumneaei crede că va fi votată de femei. Şi mi-a spus că „cele de vârsta mea probabil că nu mă vor vota, dar cele mai vârstnice şi cele mai tinere mă vor vota”. Nu cred însă că poporul român este pregătit acum să voteze femei, nu în momentul ăsta… În această campanie, ea are şansa de a se profila ca un al treilea competitor. Pe de altă parte, Elena Udrea are un discurs foarte coerent, însă ar trebui să îşi cultive vocea pentru că are o voce îngrozitoare în public”, ne-a delcarat Răzvan Theodorescu.

„Lupta este Băsescu plus ACL împotriva PSD”

În privinţa calităţilor politice ale candidatului Alianţei Creştin-Liberale, academicianul răspunde tranşant: „Domnul Iohannis nu există ca prestanţă şi ca discurs. El există ca partid, pentru că asta are în spate. Datorită sprijinului de partid, va ajunge, pe lângă domnul Ponta, în turul doi. Dacă ar fi ajuns doamna Udrea, ar fi fost mai greu, dar forţa de partid este un dinozaur care vine din urmă”. În privinţa jocurilor din spatele numelor lansate în competiţie, Theodorescu crede cu tărie că „lupta este Băsescu plus ACL împotriva PSD. Băsescu vrea ca aceşti 10 ani de catastrofă să fie continuaţi pentru că el este convins că au fost minunaţi”.

Charles, „o şansă” pentru viitorul României?

Răzvan Theodorescu a dat naştere şi unei ipoteze care include un viitor cu monarhie constituţională. „Eu sunt republican, dar dacă nu vor da niciun rezultat preşedinţii, atunci sunt pentru o monarhie constituţională cu prinţ străin. Regele Mihai este un om în vârstă şi nu are urmaşi masculini care să fie legaţi de ţară. Dar dacă tot se plimbă prinţul Charles pe aici, prin România, poate există o şansă”, ne-a spus academicianul.

„Dintre toţi, Ponta m-a convins cel mai mult, dar aştept confruntările finale. Dacă mă voi duce la vot, am să votez cu cel care mă va convinge în confruntarea finală.”, Răzvan Theodorescu

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *