ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

INCREDIBIL! CÂT ne COSTĂ decizia RADET de a întârzia OPRIREA CĂLDURII

Avatar

Publicat

pe

RADET a anunţat, ieri, că a sistat furnizarea energiei termice pentru încălzire către consumatori. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al instituţiei declara, pentru „ring”, că erau îndeplinite de pe 15 aprilie condiţiile pentru întrerupere. Pentru această prelungire, unii bucureşteni vor scoate din buzunar zeci de lei.

Cu toate că mercurul din termometre a depăşit în ultimele zile constant valoarea de 20 de grade Celsius, temperaturile fiind peste cele normale pentru această perioadă, bucureştenii au primit în continuare căldură de la RADET. Compania a sistat furnizarea de energie termică abia ieri deşi purtătorul de cuvânt al RADET, Mihai Popescu, ne declara, încă de pe 15 aprilie, că sunt întrunite condiţiile pentru sistarea agentului termic (n.r. – trei nopţi în care temperaturile au fost peste 10 grade Celsius). Această întârziere de 12 zile, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR), Radu Opaina, ar putea aduce costuri suplimentare pentru fiecare apartament de aproximativ 50 de lei. Totuşi, conform preşedintelui FAPR, astfel de cheltuieli puteau fi evitate. „A plătit cine nu s-a îngrijit de bloc. Şi RADET are vina sa, dar nu trebuia să o accept eu, ca asociaţie. O asociaţie are posibilitatea să îşi regleze singură căldura, să o oprească, din subsol. Dacă aşteptăm după RADET 100 de ani, ce facem? Plătim 100 de ani?”, ne-a declarat Radu Opaina.

Se pot depune plângeri

Petru Olariu, prim-vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”, susţine că cetăţenii pot lua chiar măsuri împotriva RADET în cazul în care regia nu a oprit la timp furnizarea agentului termic pentru încălzire. „Regulamentul de furnizare a energie termice e clar şi obligatoriu: în momentul în care s-a îndeplinit condiţia, ei trebuiau să oprească. Faptul că n-au oprit este o culpă comercială, pe care cineva ar trebui să o îndrepte împotriva lor. Trebuie făcută o sesizare la ANRSC sau ANPC, să ia măsuri împotriva lor, pentru că nu au respectat contractul, dacă sunt îndeplinite condiţiile de oprire a furnizării”, ne-a declarat Petru Olariu.

Se aşteptau la un nou val de frig

În cadrul unui articol publicat în ediţia din 15 aprilie a ziarului „ring”, purtătorul de cuvânt al RADET declara că sunt îndeplinite condiţiile de întrerupere a furnizării căldurii, dar că Regia va continua furnizarea agentului termic pentru încălzire deoarece urmau câteva nopţi mai friguroase. Temperatura în calorifere a fost dată conform diagramei de reglaj, iar astăzi (n.r. – 14 aprile) am vrut să sistăm încălzirea. Nu ştiu însă cum va fi, pentru că zilele următoare vor fi temperaturi foarte scăzute noaptea. Marţi se împlinesc trei zile cu temperaturi de peste 10 grade în timpul nopţii şi, conform legii, ar trebui să oprim căldura”, ne declara Mihai Popescu. Totuşi, potrivit lui Petru Olariu, RADET ar fi putut opri furnizarea de agent termic pentru câteva zile, urmând ca aceasta să fie reluată când temperaturile ar fi scăzut.

3 nopţi cu temperaturi peste 10 grade Celsius sunt necesare pentru sistarea furnizării de agent termic pentru încălzire.

13 zile a prelungit RADET furnizarea căldurii din momentul în care se îndeplineau condiţiile pentru sistare.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *