ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

STENOGRAMĂ ŞOCANTĂ din dosarul fetiţei trimise de instanţă în Mexic. Mama: Cum, SE DROGA lângă Alessia?!… Bona: Da, O PUPA MIROSIND A MARIJUANA…

Avatar

Publicat

pe

Detalii şocante ies la iveală din dosarul Alessia, fetiţa pe care o judecătoare din Tribunalul Bucureşti a hotărât să o înapoieze tatălui bogat din Mexic, după ce acesta şi-a acuzat soţia, pe românca Irina Cristescu, de răpire a copilului. Ziarul ”ring” a intrat în posesia probei-cheie care ar fi trebuit să decidă soarta Alessiei.

În dosarul în care Irina Cristescu este acuzată de răpirea din Mexic a fiicei sale, Alessia Miroslava Bitar, marele criminalist şi criminolog prof. univ. dr. Tudorel Butoi, expert formator în psihologie clinică judiciară, a fost solicitat de avocatul Călin Andrei Zamfirescu să investigheze şi să întocmească un raport în materie de psihologie clinică judiciară. Obiectivele expertizei solicitate au fost trei.

Primul: ”dacă din actele comportamental-atitudinale ale numitului Bitar de la Pena Hector (n.r. – tatăl Alessiei) se desprind disfuncţionalităţi potenţial crimnogene apte să pericliteze contactele interpersonale intrafamiliale (în speţă convieţuirea alături de soţia Irina Cristescu şi de fiica Alessia Miroslava Bitar)”.

Al doilea obiectiv se referă la ”un profil psihologic al mamei Irina Cristescu” şi evaluarea ”consecinţelor psihotrumatizante ale împrejurărilor circumstanţiale în care aceasta a iniţiat plecarea în România împreună cu fiica sa”.

În fine, al treilea obiectiv s-a referit la identificarea ”în actele comportamental-atitudinale ale numitului Hector Bitar de la Pena disfuncţionalităţi educaţionale apte să pericliteze dezvoltarea minorei Alessia Bitar, în sensul nerespectării interesului superior al minorei”. Descoperirile făcute de profesorul Butoi şi concluziile raportului înaintat instanţei sunt… tulburătoare.

Tuşe groase în profilul psihologic al tatălui

Advertisement

Trecând peste evaluarea Irinei Cristescu, pentru care specialistul recomandă ”consiliere psihologică” (pentru traumele prin care a trecut), să punem puţin lupa pe cel care o acuză pe Irina de răpirea fetiţei. Astfel, referitor la Hector Bitar de la Pena, profesorul Butoi a identificat ”un pofil psihologic potenţial apt (şi manifest demonstrat) pentru a periclita convieţuirea intrafamilială”, mergând până la a identifica la soţul Irinei ”violenţă explozivă necontrolabilă”.

Alte tuşe groase ale profilulului psihologic al lui Hector Bitar de la Pena se referă la ”dependenţa de droguri şi alcool (comportamente de risc)”, la ”atitudine premeditat criminogenă (risc de pericol manifest)”, la ”fabricarea de probe apte să evidenţieze disfuncţionalităţi în starea de sănătate a Irinei Cristescu” şi, nu în ultimul rând, ”bizarerii comportamentale – inconsecvenţă, incoerenţă, tematică simbolică (sexuală, psihomedicală, suicidară, dependenţă, exhibiţionistă, zoofilă etc), care pun în discuţie echilibrul psihic al lui Hector Bitar de la Pena”.

”Cum a putut să aibă copii, pentru că el toată viaţa s-a drogat?”

Dintre toate aspectele luate în calcul şi/sau puse în evidenţă, şocante sunt două detalii legate de dependenţa de droguri a tatălui Alesiei. Iată un prim transcript al convorbirii dintre Irina Cristescu şi Hilda Ortega (bona Alessiei).

Hilda: ”Ştiţi ce mă enerva cel mai mult?!…”.

Irina: ”Ce?”.

Hilda: ”Că mirosea a marijuana acolo lângă Alessia, asta mă enerva pe mine cel mai mult!”.

Advertisement

Irina: ”Cum, se droga acolo, lângă Alessia?!…”.

Hilda: ”Da, intra mirosind a porcării şi o pupa pe Alessia, asta mă dispera pe mine cel mai mult… foarte rău, doamnă. Deja v-am spus că el nu se comporta ca un tată mexican. Taţii mexicani sunt iubitori, tandri”.

Iată şi al doilea transcript al convorbirii dintre Irina şi bonă.

Irina: ”Ea merita tot ce e mai bun din lume şi eu asta încerc, dar el continuă să vrea să mi-o ia pe Alessia, imaginează-ţi!“.

Hilda: ”Nu va reuşi, nu va reuşi, pentru că aici, azi, exact azi, acum aproximativ două ore, o doamnă îmi spunea că ea îl cunoaşte şi că ea nu ştie cum a putut să aibă copii, pentru că el toată viaţa s-a drogat. (…) Dar şi mai mult decât atât, mai mult decât un dependent de droguri, este (n.r. – Hector, tatăl Alessiei) o persoană rea, este un vulgar, un om rău, un om rău”.

Expertiza profesorului Butoi vs Convenţia de la Haga Dacă instanța ar fi ținut cont măcar de aceste două secvenţe din raportul profesorului Butoi, ar fi fost edificată. Dar n-a fost să fie. Mai sunt şi multe alte detalii la fel de dure, la fel de acuzatoare la adresa tatălui fetiţei, toate în favoarea tezei art. 13 din Convenţia de la Haga privind răpirea internaţională de copii care spune că ”Autoritatea judiciară a statului solicitat nu este ţinută să dispună înapoierea copilului”, dacă ”există un risc grav ca înapoierea copilului să-l expună unui pericol fizic sau psihic”.

Şi, cu toate acestea, prima instanţă, cea a Tribunalului Bucureşti, nu a ţinut cont nici de argumentaţiile profesorului Butoi şi nici de prevederile extrem de clare ale art. 13 al Convenţei de la Haga şi i-a dat câştig de cauză nu mamei, ci tatălui din Mexic, care nici măcar nu s-a obosit să vină şi să-şi apere cauza în România, sfidând instanţa, după cum observă profesorul Butoi. Diferenţa o va face instanţa de recurs, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, de la care se aşteaptă… ”salvarea Alessiei”.

Advertisement

Cine este judecătoarea care o trimite pe Alessia în Mexic

Mulţi se întreabă cine este misteriosul magistrat care a dat acestă controversată hotărâre cu privire la înapoierea Alessie în Mexic. Conform luju.ro, este vorba de judecătoarea Nicoleta Mărăşoiu.

”Una din cele mai aberante hotărâri judecătoreşti în materia încredinţării minorilor a fost pronunţată în data de 8.02.2016 de judecătoarea Nicoleta Mărăsoiu, de la Secţia a V-a Civilă a Tribunalului Bucureşti în dosarul 42777/3/2015, în care miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena a acuzat că soţia sa, Irina Cristescu, i-ar fi răpit fiica şi a cerut ca fiica să îi fie înapoiată. Minora Alessia Miroslava Bitar s-a născut la 18.01.2014 în SUA, are cetăţenia americană dobândită prin naştere, dar deţine şi cetăţenie română conform certificatului de naştere din 10.06.2014 emis de Consiliul Local al Sectorului 1 – Bucureşti. În aceste condiţii, statul român ar fi avut obligaţia să apere interesul superior al copilului, cu atât mai mult cu cât mama – Irina Cristescu – este româncă”, spun cei de la luju.ro.

Aşteptăm motivare sentinţei pentru a vedea ce a determinat-o pe judecătoarea Mărăşoiu să dea această hotărâre care a scandalizat o ţară întreagă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *