ZiarulRing

02-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Trupa IRIS s-a DESTRĂMAT din cauza lui DAN BITTMAN

Avatar

Publicat

pe

Despărţirea lui Toni Şeicărescu de Iris este, potrivit toboşarului Nelu Dumitrescu, efectul unei glume a lui Dan Bittman din perioada când vocalistul Holograf nu ştia dacă va mai putea cânta vreodată.

După plecarea lui Cristi Minculescu de la Iris, trupa a anunţat, la sfârşitul lui august 2012, venirea lui Toni Şeicărescu. Cu toate că a rezistat 10 luni în formula Iris, primele conflicte au apărut după doar două luni.


„A făcut mişto, dar el l-a crezut”

Considerat „căpcăunul” trupei, Nelu Dumitrescu ne-a dezvăluit din culisele formaţiei. „Când Bittman a fost bolnav, a făcut o glumă, spunând că îl lasă pe Şeicărescu în locul lui, la Holograf. Toni a crezut şi de atunci şi-a luat-o în cap. Băiatul a înnebunit, s-a crezut cel mai tare din parcare şi nu a mai ascultat de nimeni. Îl cunosc pe Bittman, a făcut mişto! În capul lui Toni a intervenit faptul că noi am avea nevoie de el şi nu ne-am mai înţeles sub nicio formă. Grandomania l-a îndepărtat de noi. Până atunci mă asculta, ne înţelegeam perfect. Nu îi vorbeam din postura de şef al lui, ci îi explicam regulile formaţiei”, a povestit toboşarul de la Iris.



„De când ne ştim, ţipăm unii la alţii, dar ne trece”

Dumitrescu mărturiseşte că Iris e un vis împlinit şi datorită regulilor stricte de 37 de ani. „Nimeni nu ştie că au fost timpuri când aveam şi două concerte pe an. Nu sunt un căpcăun, înţeleg nevoile omului. De când ne ştim, ne contrazicem, ţipăm unii la alţii, dar ne trece. Iris nu cântă pentru bani, ci din pasiune. Când l-am luat pe Toni, i-am explicat că trebuie să poarte o cruce grea. După concerte îi ziceam… «Vezi că acolo greşeşti, trebuie să mai lucrezi». El răspundea: «Da` îmi zici mie ce trebuie să fac?!». A promis ceva şi nu s-a ţinut de cuvânt”.

„Spunea că nu are bani de motorină”

În ciuda eforturilor toboşarului Iris de a comunica deschis cu Toni, vocalistul a preferat să se retragă. „N-am avut cu cine să mă înţeleg, vorbeam cu un perete. L-am întrebat: «Ai bani, ai unde să dormi în Bucureşti?»… Mi-a zis că da. Pe toată durata colaborării, a stat numai la Buzău. În octombrie m-a sunat să-mi zică de ce nu vine la repetiţii… că nu are bani de motorină. Dintr-odată aud că ar vrea să se retragă. Cum ne-a picat? Am investit bani din buzunar. După plecarea lui Cristi Minculescu, publicul nu mai avea încredere în Iris, dar totuşi am reuşit să ridicăm sala în picioare”, a explicat Nelu Dumitrescu.

„În privinţa vocii lui Toni Şeicărescu nu am absolut nimic de reproşat. A făcut treabă bună.” – NELU DUMITRESC

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *