ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Sora lui Sergiu Nicolaescu, DECLARAŢIE-ŞOC: „Fratele meu a fost ASASINAT”. Vezi ce spun LEGIŞTII despre MOARTEA regizorului

Avatar

Publicat

pe

Pe Iolanda Nicolaescu o aşteaptă o nouă luptă. Femeia consideră că fratele ei ar fi trăit şi în ziua de astăzi dacă medicii de la Spitalul „Elias” s-ar fi ocupat corespunzător de el. În exclusivitate pentru ”ring”, ieri, de ziua Domniei Sale, sora marelui regizor a susţinut că va da clinica în judecată, fiind convinsă că fratele său a fost… asasinat.

Înhumarea cenuşii marelui regizor a aprins… „fitilul vrajbei”

De anul trecut, de când marele regizor a murit, în jurul lui s-a creat scandal după scandal. Primul a fost declanşat chiar la înmormântare, când a fost o adevărată avalanşă de reproşuri pe tema incinerării artistului, cârcotaşii acuzând-o pe văduva regizorului că s-ar fi grăbit fără justificare să-l incinereze şi, mai ales, că nu ar fi ţinut cont de voinţa maestrului de a fi înmormântat creştineşte. Ulterior, testamentul lăsat de Sergiu Nicolaescu, act care a declarat-o de Dana Nicolaescu moştenitoarea întregii averi, a condus la cel mai aprig război între sora şi văduva actorului. Mai ales că în testament Sergiu Nicolaescu cerea să fie înmormântat… creştineşte.

Iolanda Nicolaescu a contestat acest testament, prima înfăţişare având loc peste două săptămâni. O altă problemă a apărut recent, când s-a aflat că, la sfârşitul anului trecut, urna cu cenuşa regizorului a fost înhumată la Cimitiru Bellu din Bucureşti doar de Dana, soţia regretatului, care ar fi făcut totul fără ştirea Iolandei, fapt care i-a pricinuit femeii o serie de dezamăgiri.

Soţia defunctului, despre înmormântarea… urnei

Potrivit unui comunicat remis Mediafax de Dana Nicolaescu, soţia regretatului cineast, urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, care a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, a fost înhumată, la sfârşitul anului trecut, la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti.

„Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el”, se arată în comunicat. Dana Nicolaescu mai spune că, în perioada 24 – 26 ianuarie, Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) vor organiza în memoria lui Sergiu Nicolaescu un eveniment intitulat „Sergiu. Ianuarie. În fiecare an”.

Advertisement

„Eu nu am ştiut absolut nimic de ce s-a întâmplat” Sora artistului, Iolanda Nicolăescu, a declarat în diverse intervenţii telefonice date unor televiziuni (România TV, Antena 3) că nu a fost anunţată de înhumate şi nu a fost invitată la slujba de punerii înmormântare a cenuşii defunctului frate. Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Iolanda Nicolaescu a spus: „Eu nu am ştiut absolut nimic de ce s-a întâmplat. (…) M-a sunat (n.r. – Dana Nicolaescu) şi mi-a spus la mulţi ani de Anul Nou şi atât”.

„M-am sacrificat pentru el” Bătălia care se dă pe averea strânsă de-a lungul vieţii de marele actor – proprietăţi, tablouri, icoane, arme, drepturi de autor şi alte bunuri – este una care i-a creat multe bătăi de cap Iolandei Nicolaescu.

Nemulţumită că fratele ei nu i-a lăsat nimic, femeia spune că a dat-o în judecată pe Dana, în civil, procesul aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti. Sora regizorului spune că nu a recurs la instanţă din cauza banilor, că ea nu vrea ”nici un leuţ”, ci pentru că i se pare imposibil ca ea să nu apară deloc în acel testament. Şi asta mai ales că, în tinereţe, ea spune că împărţea aboslut tot cu fratele ei, uneori chiar sacrificându-se pentru el.

„Sergiu are de toate, tablouri, icoane, arme. Plus ce i-am dat eu lui… frate-miu. Dacă venea la mine şi îi plăcea ceva, îi dădeam tot. Toate tăvile mele de argint sunt jos la el, argintăria mea e jos la el, lămpile mele, nişte lampadare superbe aduse de la Londra, i le-am dat lui că, deh, am zis că el este regizor, e cunoscut, dacă vine cineva la el să facă impresie frumoasă… Şi de toate astea să profite cine? L-am ajutat când era un simplu inginer, mergeam zi de zi şi îi duceam mâncare. Lumea nu ştie… Noi am avut o dragoste bolnăvicioasă, m-am sacrificat pentru el. Din cauza banilor fac asta?”, a încheiat femeia.

A vrut Sergiu Nicolaescu să divorţeze înainte de a muri? În urmă cu câteva zile, la România TV, Iolanda Nicolaescu făcea o primă declaraţie şocantă. Aceasta vorbea despre faptul că înainte să moară în condiţii încă suspecte, Sergiu Nicolaescu ar fi intenţionat să… divorţeze. Nu a mai apucat pentru că, între timp, a trecut… ÎN ETERNITATE.

„Medicii mi l-au omorât” Cea mai mare supărare a Iolandei Nicolaescu nu este legată nici de bani şi de moştenire şi nici de ”arderea” şi ulterior înhumarera, fără ştiinţa ei, a rămăşiţelor pământeşti ale fratelui, ci faptul că, în legătură cu moartea şi incinerarea marelui regizor, sunt încă… mari semne de întrebare. Sora lui Sergiu Nicolaescu este convinsă că fratele său ar fi trăit şi azi dacă, în urmă cu un an, medicii îl operau după metoda clasică, fără să recurgă la tehnica laparoscopică.

„Fratele meu a fost asasinat, sunt convinsă de asta! E malpraxis la toată chestia asta. Mă bazez pe faptul că aceeaşi operaţie a avut-o mama mea şi a scăpat cu viaţă. Iar mama unei prietene de-a mea, are 92 de ani, şi acum s-a operat la Spitalul «Sfânta Ana», de aceeaşi chestie ca frate-miu, şi a scăpat cu viaţă. Profesorul care a operat-o pe femeia asta mi-a explicat că operaţiile cu puroi nu se fac prin metoda laparoscopică pentru că trebuie să fie deschis, metoda clasică… Aşa, puroiul fuge foarte repede mai departe. Lui frate-miu i-au făcut operaţie închisă, laparoscopică, şi, în felul acesta, puroiul, până a doua zi dimineaţa, s-a dus în plămâni provocându-i moartea. După ce termin problema cu cumnată-mea, dau spitalul în judecată şi nu mă las nici moartă, pentru că medicii mi l-au omorât. Ei vor să îmi aducă nu ştiu ce justificare că au fost sărbători, dar, culmea, pe mama tot de revelion au operat-o. Dacă eşti medic adevărat, se poate să lucrezi şi de sărbători”, ne-a mărturisit, îndurerată, Iolanda Nicolaescu.

Advertisement

Spitalul „Elias” nu răspunde la… „provocări”

Cum acuzaţiile doamnei Iolanda Nicolaescu sunt extrem de grave, am vrut să aflăm şi punctul de vedere al spitalului… ”acuzat”. Contactată telefonic, dr. Daniela Safta, director medical al Spitalului ”Elias”, ne-a declarat foarte scurt: ”Nu am timp să răspund la provocările acelei doamne”. „Din cenuşă nu se mai poate scoate nimic. Actele însă vorbesc” În urmă cu un an, ”ring” a dezvăluit, în exclusivitate, că în legătură cu moartea regizorului Sergiu Nicolaescu am putea vorbi despre un caz… ”medico-legal”.

Aceleaşi surse care ne-au oferit această ipoteză anul trecut, sub protecţia anonimatului, îşi menţin declaraţiile şi spun: ”E o vorbă românească: «L-au omorât doctorii!». Şi, ce, în cazul Nicolaescu ar fi departe de adevăr?!… S-a ajuns exact la ce am discutat noi în urmă cu un an. S-a ajuns la faptul că trebuie autopsie, că e posibil să aibă legătură şi cu intervenţia chirurgicală şi aşa mai departe. Dar parcă a fost o conspiraţie să nu se afle adevărul!… Şi, acum, va fi o nebunie că în cenuşă ce să mai găseşti?!…”.

Aceeaşi sursă mai dă totuşi o speranţă aflării adevărului. Cu o singură condiţie: ”E totul ascuns. Numai o expertiză medico-legală pe protocolul operator, pe foaia din spital, poate să stabilească dacă e corectă cauza de deces dată de spital, sau dacă s-a făcut tot ce trebuia acolo, sau dacă nu e un malpraxis. Dacă se dispune o anchetă şi sunt oameni capabili, se pot pune cap la cap nişte elemente medicale: de înscrisuri, nu altceva. Pentru că din cenuşă nu se mai poate scoate nimic.

Actele însă vorbesc. Ar putea, şi chiar era o obligaţie profesională, să se mai fi păstrat şi ceva probe (n.r. – apendicul extirpat etc.) la laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul «Elias». E un spital universitar şi, conform legii, medicii erau obligaţi să ia piese la anatomie patologică. Dar, ce credeţi, aţi ajuns să vedeţi pe unul «spânzurat» de justiţia română că n-a făcut un doctor din Elias nu ştiu ce?!… N-o să vedeţi!”.

„Dacă moartea survine la un demnitar, acesta ar trebui autopsiat”

Specialistul cu care am stat noi de vorbă nu s-a oprit la aceste simple consideraţii. Şi ne-a mai declarat următoarele: ”Cazul Nicolaescu poate fi analizat şi altfel. Un demnitar al ţării care a fost, conform legii dispensarizat, monitorizat, pentru că legea aşa spune, şi care a fost internat la Elias şi colo, şi colo, ar trebui să aibă tot felul de documente medicale care să-i poată reconstitui starea de sănătate. Şi, totodată, legea mai spune că dacă moartea survine la un demnitar, acesta ar trebui autopsiat. Dar, bine, l-aţi văzut pe Ceauşescu autopsiat?!… Dar Patriarhul (n.r. – Teoctist), alt înalt demnitar?!…Toate legile se încalcă. Sau, mă rog, poate nu le place la morgă ăstora mari.”

Advertisement

„Tot ce moare în spital se autopsiază. Există în spital cererea de scutire a autopsierii?”

Putea, totuşi, să se evite ”legal” autopsierea lui Nicolaescu? Sursa noastră spune: ”Se putea evita, eventual, cu o scutire de autopsie. De ce nu s-a făcut autopsie? Conform legii, cineva, în numele familiei – şi nu avea cine decât soţia, eventual fraţi, surori -, sub semnătură, putea să ceară scutirea de autopsie. Pentru că, altfel, legea spune că tot ce moare în spital se autopsiază. Dar a devenit o regulă că se pot depune cereri de scutire. Şi se scuteşte de cele mai multe ori. După aceea, însă, dacă sunt probleme, trebuie să ne întrebăm: cine a semnat cererea, cine a avizat-o? Pentru că legea spune că, odată făcută cererea de rude, ea trebuie să treacă prin mâna medicului curant, a şefului de secţie, a anatomopatologului şef şi a directorului medical sau a directorului general al clinicii. Aşadar, în cazul Nicolaescu, este clar că nu s-a autopsiat, dar există în acel spital acea hârtie? Există cererea familiei, a soţiei, aprobată de acele mari personalităţi? Şi, de aici, dacă există acele aprobări, familia poate să facă ce vrea. Cu condiţia să nu fie probleme de natură medico-legală.”

„Ar fi fost destule implicaţii medico-legale în cazul Nicolaescu”

Ce ar fi putut însemna problemele de natură medico-legală în cazul Nicolaescu? Specialistul consultat de ”ring” spune: ”În afară de toate cele arătate mai sus, cel care şi-a dat pe cererea de scutire ar trebui să răspundă şi de faptul că în lege se spune că era demnitar (n.r.- în cazul Nicolaescu fost senator) şi trebuia autopsiat; în lege spune că a murit la scurt timp după operaţie şi trebuia autopsiat; în lege spune că poate sunt nişte suspiciuni că a avut şi un traumatism recent, că o coastă nu se vindecă decât în timp de peste o lună şi aşa mai departe. Deci cel care a semnat înseamnă că nu a respectat articolul 34 din legea noastră, legea 431/2001. Deci ar fi fost destule implicaţii medico-legale în cazul Nicolaescu. Şi dovadă că lucrurile nu sunt limpezi stă faptul că au apărut încurcături cu testamentul, a apărut sora defunctului care face astfel de declaraţii şi aşa mai departe.”

Întrebat cum explică faptul că, anul trecut, profesorul Astărăstoaie a analizat într-un mod aparte sintagma ”deces la scurt timp”, l-am întrebat pe specialist, ce înseamnă şi cum se cuantifică, de fapt, un ”deces la scurt timp”: o oră, o zi, o săptămână, o lună? Şi ni s-a răspuns: ”Sunt situaţii în care putem vorbi şi de un an: după operaţii mai complicate sau, de pildă, după o intoxicvaţie cu sodă. Pentru că nu se rupe legătura cauzală. Şi, zi de zi, victima nu-şi mai revine, până moare. Vedeţi ce se întâmplă acum cu Ariel Sharon unde lanţul cauzal nu s-a rupt.”. Aşadar problema cea mai delicată, la care ar trebui să răspundă o eventuală anchetă, s-ar referi la aşa numitul lanţ cauzal (dintre deces şi operaţie): A FOST SAU NU A FOST… RUPT? Mai citeşte şi: A fost ilegală incinerarea regizorului-senator? Un legist aruncă bomba: ”În cazul Nicolaescu avem cel puţin două implicaţii medico-legale clare. Trebuia anunţat Parchetul!” TESTAMENTUL lui Sergiu Nicolaescu are doar CINCI FRAZE.

Rugămintea regizorului: „Să mă înmormânteze DUPĂ DATINILE CREŞTINEŞTI”!  L-AU CERCETAT în dosarul Brăţărilor dacice …DEGEABA. Procurorii Lazăr, Iacob şi Kovesi ar fi trebuit să-i ceară scuze lui Sergiu Nicolaescu: măcar…POST-MORTEM! 87 de ani a împlinit, ieri, Iolanda Nicolaescu, sora regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

„Am zeci de declaraţii primite, pe care le voi pune la dosar. Oamenii care au cunoscut iubirea dintre mine şi Sergiu vor fi alături de mine.”,IOLANDA NICOLAESCU

Advertisement

„După ce termin problema cu cumnată-mea, dau spitalul în judecată şi nu mă las nici moartă, pentru că medicii mi l-au omorât.”, IOLANDA NICOLAESCU

„În cazul Nicolaescu avem cel puţin două implicaţii medico-legale clare. Trebuia anunţat Parchetul!”, SURSĂ MEDICO-LEGALĂ

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *