ZiarulRing

26-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Alexandru Ciucu îl îmbracă pe Principele Albert de Monaco

Avatar

Publicat

pe


 După ce a realizat costume premium pentru Regele Mihai, Principele Radu, Regele Simeon al Bulgariei, oameni de afaceri, ambasadori şi vedete din showbiz-ul românesc, Alexandru Ciucu marchează o nouă reuşită în carieră devenind designerul celebrului Principe Albert de Monaco. Colaborarea cu Principele Albert a debutat în luna decembrie a anului 2012, când Alexandru Ciucu a participat la Licitaţia Brazilor de Crăciun de la Monte Carlo.

„Am fost contactat de secretariatul Palatului Princiar. Mi s-a spus ca Prinţul Albert ar dori să aibă un costum la comandă şi să mă întâlnească personal pentru a ne consulta în privinţa detaliilor estetice, a materialelor şi a culorii. De asemenea, să îi iau şi măsurile în vederea execuţiei costumului. Cred că aflase între timp că eram designerul Casei Regale a României”, a declarat Alexandru Ciucu.

Designerul român a croit un costum albastru-bleumarin dintr-o ţesatură nobilă de pashmina cu mătase. Pashmina este o ţesătura foarte fină de caşmir, provenită din lâna unei specii rare de capre care creşte în zona munţilor Himalaya. Croiul ales este clasic, la un rând, cu doi nasturi şi pantaloni fără falduri.

„M-a bucurat foarte mult că a acceptat să îi facem costumul păstrând micile detalii care particularizează o creaţie Alexandru Ciucu. Capacele de la buzunarele sacoului şi buzunarul de la piept au o uşoară asimetrie, gândita special ca să poţi distinge o creaţie Alexandru Ciucu, chiar dacă nu vezi eticheta. A ales, de asemenea, şi o cămaşă albă din cel mai fin bumbac egiptean”, a mai mărturisit soţul Alinei Sorescu.

Creaţia a fost înmânată chiar în incinta sălii de oaspeţi a palatului princiar. La momentul înmânării costumului, mai exact la cea de a patra întâlnire, Prinţul Albert a fost extrem de încântat de cum îi venea costumul, cu atât mai mult cu cât urma să aibă foarte curand o întrevedere privată cu preşedintele Franţei, Francoise Hollande. În cadrul vizitei, Alexandru Ciucu i-a oferit Prinţului Albert o sticlă de vin roşu românesc, iar Prinţesei Charlene o ie româneasca,  brodată şi cusută manual.

„Prinţesa s-a bucurat foarte mult de cadou, mai ales că i-am arătat în câte moduri se poate purta o astfel de cămaşă populară. Ca răsplată, mi-au scris împreună câteva gânduri frumoase în Cartea de Onoare pe care o adusesem cu mine”, a mai spus Alexandru Ciucu.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *