ZiarulRing

28-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Mihai Leu vrea să MEDIEZE împăcarea dintre Bianca Drăguşanu şi Victor Slav

Avatar

Publicat

pe

Ce legătură au Bianca şi Victor Slav cu Mihai Leu? Răspunsul l-am aflat chiar de la cel care îşi sărbătoreşte, astăzi, împlinirea a 46 de ani, fostul campion mondial la box profesionist.

Mihai Leu a fost primul român care, în 1997, a câştigat titlul mondial la box profesionist, apoi s-a remarcat în lumea automobilismului, cucerind titlul naţional. Pe lângă aceste abilităţi, fostul pugilist a ştiut să îşi gestioneze şi banii câştigaţi în sport. Astfel, are spaţii comerciale închiriate în Deva şi Hunedoara, dar el s-a orientat şi într-un business nou în România, acela de mediator.

Noua afacere este de viitor, ţinând cont că justiţia din România obligă ca orice litigiu să treacă pe la mediator înainte de a ajunge în instanţă. Este şi cazul cuplului Bianca Drăguşanu-Victor Slav care se flă în prag de divorţ. Datorită acestei legi, ei mai au o şansă de împăcare consultând un mediator. Şi cum Mihai Leu este bun prieten cu amândoi, este dispus să încerce împăcarea lor.

„De şase luni mi-am deschis un birou de mediator după ce am obţinut diploma necesară în urma unor cursuri intense. Pot media orice conflict, iar cele legate de divorţ sunt prin cele mai uşoare. Sunt bun prieten atât cu Bianca, cât şi cu Victor. Din ipostaza de mediator, mă ofer să-i împac. Ei trebuie să ştie că, în momentul în care vin la un mediator, au asigurată confidenţialitatea prin documentele care se semnează în prealabil. Nu trebuie să vină ei la Hunedoara, o să vin eu la Bucureşti, fac asta pentru ei”, a declarat, pentru „ring”, Mihai Leu.

A rezolvat un litigiu de 500.000 de lei

Fostul boxer ne-a oferit câteva amănunte legate de „meseria” de mediator.

„Şedinţele la mediator se plătesc în funcţie de litigiu. Dacă ambele părţi vor să ajungă la tribunal, într-un proces în care la mijloc este o sumă de bani, atunci cei implicaţi plătesc un comision din suma respectivă către mediator, bineînţeles dacă se împacă. Am mediat un litigiu a cărui miză erau 120.000 de euro şi am reuşit să împac părţile implicate. Nu este uşor, dar este un business de viitor. În străinătate, funcţia de mediator este foarte importantă, ceea ce se va întâmpla şi în România în viitorul nu prea îndepărtat. Eu am biroul la Hunedoara, însă pot merge oriunde în ţară să mediez conflicte de orice tip. Pur şi simplu, închiriez un birou unde aduc părţile care se află în litigiu. Dar depinde şi de dimensiunea litigiului, dacă, financiar, se merită”, ne-a lămurit fostul campion mondial.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *