ZiarulRing

19-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Andreea Marin „preţuieşte viaţa” şi BANII PUBLICI! Lucia Hossu-Longin DEZVĂLUIE sumele FABULOASE primite de „ZÂNĂ” din partea TVR

Avatar

Publicat

pe

Autoarea serialului „Memorialul durerii” a dezvăluit, pentru „ring”, ce sume a negociat Andreea Marin cu TVR. Lucia Hossu-Longin susţine că „Zâna” a ajuns să bage în buzunar 64.000 de euro pe lună după ce iniţial ceruse 80.000 de euro.

„Este deplasat şi exagerat!”, a apreciat distinsa realizatoare TVR. Membră în Consiliul de Administraţie al TVR când s-a aprobat contractul pentru show-ul Andreei Marin „Preţuieşte Viaţa!”, Lucia Hossu-Longin cunoaşte toate culisele negocierilor.

„Nu vreau să intru în polemici cu Andreea Marin, dar în audiovizual există unii care se cred deasupra tuturor criteriilor şi valorilor… Nu poţi cere sumele astea uriaşe. N-ai dreptul într-o instituţie plătită din bani publici!”, consideră Hossu-Longin.

„Conţinutul emisiunii nu justifica banii”

Realizatoarea susţine că TVR a investit în emisiunea „Zânei” fără să obţină rezultatele dorite: „Andreea Marin primea 16.000 de euro doar onorariul ei pe săptămână… Conţinutul emisiunii nu justifica banii. Ne-am opus la sumele exorbitante cerute de Andreea Marin… 20.000 de euro e mult. Am votat pentru proiectul ei, dar am avut multe observaţii şi am cerut reducerea banilor. Cifra de 16.000 de euro pe ediţie e oficială, iar când a fost redusă la 12.000 de euro pe ediţie, ea a plecat. Probabil s-a considerat jignită, ofensată. Emisiunea era grea, dar un documentarist munceşte trei luni pentru un film sau o investigaţie şi primeşte o sumă de râsul curcilor. S-a dorit divertisment de calitate, dar după primele ediţii s-a văzut că nu era chiar ce se aştepta”.

„A ocupat un etaj întreg din turn”

Advertisement

Discuţiile despre contractul Andreei Marin au fost dure în şedinţele Consiliului de Administraţie al TVR.

„De ce trebuie să vină Andreea Marin cu o echipă când TVR are angajaţi care pot face totul? De ce să ocupi un etaj întreg, logistică, pentru ce? Şi-a impus echipa ei, de la director de producţie la nu ştiu câţi regizori. Au fost goniţi oamenii de la etajul cinci ai turnului şi împrăştiaţi peste tot ca să se instaleze ea cu echipa ei. Au lucrat cu ea doar unu sau doi angajaţi ai TVR. Ni s-a spus că aşa lucrează Andreea Marin, că ea pune condiţiile, că vine cu echipa ei şi trebuie să i se dea etajul, birourile, calculatoarele. Înţeleg că la pretenţiile ei nu se putea răspunde, că erau deplasate când TVR e financiar la pământ. Asta nu face parte din codul moral al unui om de presă. Ea şi-a încasat banii, iar oamenii ei mai au de primit o sumă mică”, a mai spus Lucia Hossu-Longin.

„Dacă Andreea Marin va continua aşa, îi va fi greu să revină în televiziune, unde trebuie să te adaptezi vremurilor, nu să pretinzi lucruri imposibile. Nu suntem acum 10 ani, când şi-a încheiat ea «Surprizele».”, LUCIA HOSSU-LONGIN

„În TVR am fost discriminată ani de zile, când Andreea Marin avea de 100 de ori mai mult decât salariul unui realizator… Şi nu justifica în niciun fel.”, LUCIA HOSSU-LONGIN

„Stupefiant, pare o reacţie a unui om supărat”

În replică la afirmaţiile Luciei Hossu-Longin, Andreea Marin ne-a spus: „Declaraţia doamnei e stupefiant de departe de adevăr, pare o reacţie a unui om supărat pe ceea ce trăieşte în propria instituţie, dar cum noi nu am avut niciun contact profesional direct, mi-e imposibil să o înţeleg. Interesant e că sumele «oficiale» vehiculate de diverse persoane cu funcţii de conducere în TVR diferă de la o declaraţie la alta şi fiecare susţine că cifra sa e cea reală. Mi-e greu să înţeleg intenţiile celor care fac astfel de afirmaţii neadevărate, cert e că acestea sunt menite să ştirbească o reputaţie pe care am clădit-o cu multă seriozitate, studiu şi dăruire în această muncă timp de 20 de ani. O emisiune ca «Preţuieşte viaţa!», care a salvat vieţi şi a dezbătut subiecte sociale bine documentate, transformând destine, e simplu «divertisment»? Nimic de comentat. Cert e că face un mare deserviciu prin declaraţiile sale televiziunii publice acum, în perioada în care eu am iniţiat soluţionarea problemei noastre pe cale legală. Eu voi lăsa persoanele abilitate să-şi facă treaba. Sunt foarte sigură pe mine atunci când ştiu că am dreptate”.


Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *