ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Premieră la 24 de ani de la Revoluţie! Guvernul a decis să sprijine reprezentanţii României la Eurovision

Avatar

Publicat

pe

Pentru prima dată după revoluţie, Executivul îi susţine direct pe reprezentanţii noştri la Eurovision. Dacă restul statelor participante au beneficiat mereu de sprijinul autorităţilor, România va lua în sfârşit startul în competiţie cu şanse egale de a câştiga. Cu doar o lună înainte de marea finală de pe 10 mai, şefa Delegaţiei României la Eurovision a dezvăluit, pentru „ring”, de ce în acest an avem şanse mai mari să câştigăm concursul.

„În premieră, vom fi sprijiniţi de guvern, căruia doresc să-i mulţumesc. E vorba de imaginea României, dar să nu credeţi că sunt bani mulţi. Spectaculos e că avem parte de susţinere. Delegaţia României va fi una normală, în jur de 12-14 oameni, inclusiv Paula şi Ovi. Avem doi artişti care pot cânta orice, oricând şi oriunde, beneficiem de sprijinul autorităţilor, aşa că anul acesta avem premise interesante pentru a câştiga”, a declarat Liana Stanciu.

O şansă în plus: intrăm pe scenă ultimii În urma tragerii la sorţi, s-a stabilit ca show-ul României să fie susţinut pe 8 mai, în a doua semifinală, ultimul înaintea votării. „România închide spectacolul, iar asta ne avantajează, gândiţi-vă că în doar câteva clipe după noi se va spune «Europa, votează!»”, a explicat Liana Stanciu. Până atunci, se lucrează la imagine… „Săptămâna trecută am filmat în Parcul «Al. I. Cuza» clipul de prezentare a ţării noastre. Show-ul încă nu e gata. Aşteptăm o regie finală a scenariului, iar între 14 şi 16 aprilie se filmează Romanian Act şi toate celelalte 36 de prestaţii cu ajutorul unor actori profesionişti, pentru a vedea decupaj, lumini etc. Pe 16 aprilie, cei de la EBU ne vor da ce au filmat”, a adăugat şefa delegaţiei României.

„Ce cusur aveau «Tornero» şi «Let Me Try»?!”

Optimismul Lianei Stanciu se termină însă unde începe realismul: „Nu e cazul să ne împăunăm, trebuie să ne ştim locul în pantofii noştri. Ca să citez chiar din declaraţia pentru «ring» a Angelei Brambatti, de la trupa Ricchi e Poveri: «Nu vă faceţi griji, că România nu va câştiga niciodată pentru că nu aveţi suficienţi vecini care să vă voteze!». Era părerea ei personală, dar nu pot ca pe undeva, în sufletul meu, să nu înţeleg şi să fiu de acord. România a avut multe piese foarte bune… Ce cusur aveau «Tornero», «Let Me Try», de ce n-au câştigat Paula şi Ovi cu «Playing with Fire»?! Să privim totuşi cu energie pozitivă şi vom vedea ce va ieşi”.

„În două luni şi jumătate, EBU şi statul danez au construit la Copenhaga, în locul unui hangar, o sală de spectacole. Şi România poate face asta dacă vom câştiga Eurovisionul.” – LIANA STANCIU

Advertisement

60 de ani de la prima ediţie Eurovision se vor sărbători anul viitor 188 de milioane de telespectatori au urmărit anul trecut Eurovision
 

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *