ZiarulRing

08-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Cezar Ouatu se ROAGĂ la Muntele Athos cu tatăl FOSTEI IUBITE

Avatar

Publicat

pe

Anul trecut, înainte de a cânta pe scena Eurovision, s-a oprit să se roage la biserica română din Malmo. Anul acesta, după lansarea primului său album, Cezar Ouatu vrea să meagă în pelerinaj două săptămâni la Muntele Athos, loc în care se află şi mulţi călugări români. Coincidenţă, printre aceştia se numără şi tatăl Angelei Gheorghiu.




Au împărţit nu doar pasiunea pentru muzica clasică, ci şi înclinaţia către cele sfinte. Dacă Angela Gheorghiu mărturisea, în urmă cu ceva vreme, că visează să poată cânta „Tatăl Nostru” cu orchestra la Patriarhia Română, Cezar Ouatu susţine că simte nevoia să se purifice spiritual pe Muntele Athos, ba chiar mai mult, să le ofere cadou călugărilor albumul său. Dacă visul său va deveni realitate, albumul contratenorului ar putea să fie ascultat chiar de tatăl celebrei soprane, retras de mai mulţi ani la una dintre mânăstirile de pe Sfântul Munte.

Are nevoie de paşaport spiritual

Considerat un adevărat stat spiritual, Muntele Athos este o regiune din Grecia cu statut special, care atrage an de an o mulţime de pelerini din întreaga lume. Cu toate acestea, accesul se face doar cu aprobarea Bisericii pentru o perioadă limitată. „Ca să meargă la Sfântul Munte, are nevoie de un paşaport spiritual (n.r. – diamonitirion), care se obţine de la Patriarhia Română şi se acordă pentru câteva zile. E un fel de permis fără de care nu poţi să vizitezi Sfântul Munte”, a declarat preotul consultat de „ring”, adăugând că, în prealabil, artistul trebuie să ţină post şi să primească binecuvântarea duhovnicului său. În ceea ce priveşte intenţia lui Cezar de a le oferi călugărilor albumul lui pentru a-l asculta ca muzică terapeutică, preotul este sceptic, considerând că intenţia artistului are toate şansele să rămână fără ecou. „Acolo sunt trăitori… ce-i drept, nu fac abstracţie de la viaţa laică, dar îşi petrec aproape tot timpul în rugăciune. Poate să le dea îngrijitorilor sau altor oameni”, este de părere părintele.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *