ZiarulRing

28-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Drama neştiută a Rodicăi Popescu Bitănescu! Actriţa s-a luptat cu SUFERINŢA încă din COPILĂRIE

Avatar

Publicat

pe

Deşi nu s-a plâns niciodată, încă din copilărie, actriţa a suferit de o afecţiune care i-a creat probleme. „Eu am fost chioară mereu, nu am văzut bine”, a mărturisit, pentru „ring”, Rodica Popescu Bitănescu.

Fire veselă, care nu se plânge de problemele şi greutăţile pe care le are, actriţa îşi aminteşte cu nostalgie de anii copilăriei, când a avut parte de întâmplări fericite, dar şi de greutăţi. Cu zâmbetul pe buze, Rodica Popescu Bitănescu ne-a povestit care era pasiunea ei în copilărie şi ce jocuri prefera, în ciuda faptului că era fată. Problemele de vedere nu au fost o piedică pentru ea ca să fie un bun… ţintaş. „Îmi mai amintesc că eram extrem de băieţoasă. Nu mă jucam cu păpuşile, trăgeam cu praştia. Eram o mare ochitoare de becuri şi geamuri, bineînţeles, dar asta se întâmpla totuşi destul de rar. Odată am spart un geam şi odată un bec. Aşa chioară fiind, că eu am fost chioară mereu, nu am văzut bine, nu ştiu cum nimeream”, povesteşte Rodica Popescu Bitănescu.




Când eram mică, umblam doar cu maşini americane

Celebra actriţă ne-a mai povestit şi despre luxul în care îşi aminteşte că a trăit, până la un moment dat, în anii copilăriei. „Când eram mică, înainte să-i fie luat totul tatălui meu, nu realizam că trăiesc în bogăţie. Mi se părea normal. Mâncam mazăre fină franţuzească şi cărniţă de viţel. Aveam maşini americane. Pe vremea aceea, când în România nu prea existau maşini, noi aveam Chrysler, Dodge, cu nişte praguri extrem de late şi sigure. Nişte maşini superbe, foarte încăpătoare, luxoase, negre. De mică am fost dusă la şcoală cu maşina. Oricum, fiind copil, mă adaptam la orice”, îşi mai aminteşte Rodica Popescu Bitănescu.

Premiată de preşedintele ţării

Pe lângă nenumărate premii şi distincţii pe care le-a obţinut pe parcursul celor 54 de ani de carieră, actriţa a fost apreciată şi de preşedintele României. Ion Iliescu i-a conferit Rodicăi Popescu Bitănescu, pe 29 noiembrie 2002, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală.

„Cu trecerea anilor, vedem altfel toate lucrurile. Şi spectacolele, şi viaţa, şi trădarea.” – RODICA POPESCU BITĂNESCU

„Singurul meu regret este că nu îmi mai sunt în viaţă oameni dragi.” – RODICA POPESCU BITĂNESCU

54 de ani de carieră împlineşte, vara acesta, Rodica Popescu Bitănescu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *