ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

MĂRTURISIRI ULUITOARE! Iuliana Tudor îi datorează VIAŢA lui Valentin Nicolau

Avatar

Publicat

pe

Marţi, 13 ianuarie, i-a fost fatală scriitorului Valentin Nicolau, răpus de un stop cardiorespirator la doar 54 de ani. Fost director al TVR între anii 2002 şi 2005, s-a implicat ca manager cu trup şi suflet, iar puţini ştiu că atunci a salvat şi vieţi, la propriu. Printre cei care îi vor fi veşnic recunoscători se află şi Iuliana Tudor, gazda show-ului „O dată-n viaţă”.

La începuturile carierei sale, Iuliana Tudor a traversat un moment crucial, iar atunci a primit un ajutor nesperat de la şeful Valentin Nicolau. Surse apropiate scriitorului au povestit, pentru „ring”, cum fostul preşedinte al televiziunii naţionale făcuse un obicei din a-şi sprijini dezinteresat colegii şi de a-i ajuta chiar financiar, din buzunarul propriu.

„A sunat personal la cei mai buni medici”

Veche colaboratoare în TVR a lui Valentin Nicolau, sursa „ring” recunoaşte că a beneficiat personal de generozitatea lui Valentin Nicolau: „M-a ajutat într-un moment greu, când nu mai aveam ce să le pun copiilor pe masă. Mi-a dat o sumă de bani şi mi-a spus că nu îi mai aşteaptă înapoi. Şi nu a fost o excepţie, obişnuia să-şi ajute colegii, pentru că în TVR se considera acasă, iar noi eram familia lui. Pe Iuliana Tudor a salvat-o de la moarte, când a avut probleme de sănătate. A sunat personal la cei mai buni medici şi nu a ezitat să plătească el consultaţiile şi analizele. Ţinea enorm la oamenii din TVR”. Contactaţi de „ring”, mai mulţi colegi ai realizatoarei TV au confirmat informaţia.

„A fost un şef dur, decizia lui era lege”

Există însă şi angajaţi ai televiziunii naţionale care îşi amintesc altceva despre Valentin Nicolau, director al Editurii Nemira… „A fost un şef dur, aprig, decizia lui era lege, ceea ce nu e rău într-o instituţie atât de mare. Era un om de afaceri extraordinar de abil şi un bun manager. A modernizat televiziunea, însă unele contracte au fost greu de achitat de cei care i-au urmat la conducere”, ne-a mărturisit o vedetă TVR, sub protecţia anonimatului.

Advertisement

Priveghiul are loc la reşedinţa familiei Slujba de înmormântare a regretatului Valentin Nicolau va avea loc vineri, 16 ianuarie, de la ora 13.00, la Biserica „Sfânta Maria”, de pe strada Iani Buzoiani (lângă Parcul „Regina Maria”), iar înmormântarea – la Cimitirul Domneşti Ghencea 2 (Prelungirea Ghencea nr. 370). Pentru toţi cei care vor să-şi ia rămas-bun până atunci, corpul neînsufleţit se află la reşedinţa familiei Nicolau (Iani Buzoiani nr. 14).

„Teatrul, aparent, e o dublă sminteală: actorii se cred altcineva decât sunt, spectatorii se cred martorii unei întâmplări care nu se întâmplă. Teatrul transfigurează dubla nebunie suprimând delirul.” – VALENTIN NICOLAU

„A început să nu mai renteze niciun fel de carte. Însă editura nu e doar o fabrică de «detergenţi spirituali», ci şi o instituţie care trebuie să impună anumite lucruri pe piaţă şi nu întotdeauna cu finalitate economică.” – VALENTIN NICOLAU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *