ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Botezatu, pe MARGINEA PRĂPASTIEI! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu SHOW-UL său în ACESTE MOMENTE îl poate costa TOTUL

Avatar

Publicat

pe

 Pe 7 februarie va debuta, la Kanal D, „Supermodels by Cătălin Botezatu”. Numele show-ului se află însă în litigiu, după cum susţine proprietarul mărcii „Miss Super Model Reginele Frumuseţii”. Problema se află însă la OSIM şi este departe de a fi soluţionată. În urma informaţiilor primite la redacţie, Viorel Bratu, fost colaborator al lui Cătălin Botezatu, îşi cere drepturile deşi, la o primă vedere, cele două nume aflate în litigiu sunt diferite.

„Vă aduc la cunoştinţă că între mine şi postul de televiziune Kanal D, precum şi realizatorul acestei emisiuni, dl Vlad Sterescu, există un litigiu cu privire la dreptul acestora de a-mi folosi marca înregistrată”, se arată în informarea trimisă.

„Cele două nume au foarte mare legătură unul cu celălalt, deşi, în realitate, par să nu aibă. Ei au amânat începerea emisiunii după ce i-am notificat, după ce le-am făcut opoziţie la OSIM. Am încercat de foarte multe ori să vorbim cu ei, dar de fiecare dată ne-am lovit de un zid. Acest litigiu va fi rezolvat în primul rând de OSIM şi apoi de instanţă. Ei vor hotărî dacă cele două nume au ceva în comun sau nu. Contrafacerea unei mărci nu presupune un nume identic, presupune un nume asemănător, în ideea în care se creează confuzia”, ne-a declarat avocatul Gaube Răzvan Cristian.

Opoziţia a fost făcută în urma cererii de înregistrare depuse de Dogan Media a mărcii „Supermodels by Cătălin Botezatu”. Opoziţia se află acum în curs de soluţionare La data de 29 septembrie 2014, SC Dogan Media a depus o cerere de înregistrare a mărcii „Supermodels by Cătălin Botezatu”, fiind publicată pe 1 noiembrie. Conform procedurii, de atunci, două luni a fost perioada în care s-au putut depune opoziţii.

Cum această opoziţie a fost depusă, există un alt termen de soluţionare, în care li se va cere celor două părţi să depună documente ce vor fi analizate de o comisie. Reprezentanţi ai OSIM au confirmat, pentru „ring”, existenţa acestui litigiu: „Opoziţia se află acum în curs de soluţionare. Cererea de înregistrare a «Supermodels by Cătălin Botezatu» este atacată în opoziţie de cealaltă marcă, care se numeşte «Miss Super Model Reginele Frumuseţii». Ce ni se pare nouă, ca şi consumatori, e diferit de ce spune legea. Legea spune că o opoziţie este admisă în condiţiile în care mărcile supuse analizei prezintă un risc de confuzie pentru consumator. Iar riscul de confuzie este o noţiune destul de complexă care se analizează în funcţie de nişte factori. Fiecare dintre părţi trebuie să îşi expună părerea asupra situaţiei, respectiv oponentul depune o poziţie cu anumite argumente, iar solicitantul depune un punct de vedere asupra opozantului. Cele două puncte de vedere vor fi soluţionate de o comisie şi dă o soluţie finală cu privire la cerere”.

„Riscul de confuzie între cele două denumiri este inexistent”

Advertisement

„Riscul de confuzie între cele două denumiri este inexistent. «Supermodels by Cătălin Botezatu» are un element de identificare foarte solid – nume propriu ce conferă denumirii un caracter distinctiv în raport cu orice altă marcă. «Supermodels» este un substantiv comun (pl), în limba engleză, ce poate fi folosit în «n» combinaţii. «Miss Supermodels by Cătălin Botezatu» şi «Miss Super Model Reginele Frumuseţii» nu au nimic în comun şi nu există riscul unei confuzii între cele două denumiri. Organele cu competenţă jurisdicţională în domeniu pot decide în astfel de situaţii dacă a avut sau nu loc o încălcare a normelor aplicabile”, a fost poziţia Kanal D. Show-ul „Supermodels by Catalin Botezatu” începe pe 7 februarie, la Kanal D, şi va fi difuzat în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 21.30. Cei 60 de concurenţi, aleşi în urma preselecţiilor, vor avea de străbătut un drum anevoios, dar şi plin de strălucire, alături de Cătălin Botezatu, care le va fi mentor exigent de-a lungul celor 24 de episoade. „Ceea ce va urma nu va fi deloc uşor. Am nevoie de cele mai bune fete şi de cei mai buni băieţi pentru a ajunge cu ei pe podiumul internaţional. Provocările sunt uriaşe, îi voi pune pe concurenţi în situaţii uneori extreme, îi voi scoate din zona de confort. …O altă provocare pentru ei este aceea de a scăpa de orice inhibiţii. Nu trebuie să îi distragă nimic din jurul lor, nu există decât catwalk şi atât”, spune Catalin Botezatu despre show.

„Pe lângă faptul că cele două nume sunt total diferite, el face nişte concursuri de frumuseţe, eu – un show cu manechini şi manechine. E ceva complex ce facem noi. Acest om a înregistrat nişte mărci şi acum vrea să şicaneze”, CĂTĂLIN BOTEZATU

„Concurenţii vor evolua în echipe, dar şi pe cont propriu. Ce trebuie să înţeleagă aceşti tineri este că o astfel de carieră cere multe sacrificii şi seriozitate maximă”, CĂTĂLIN BOTEZATU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *