ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” ar putea DISTRUGE PSIHIC vedetele: „Vor rămâne cu SECHELE”

Avatar

Publicat

pe

„Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, reality show care a avut premiera luni, la ProTV, a reuşit să stârnească interesul publicului larg. Criticat de unii, iubit de alţii, experimentul de televiziune a atras şi atenţia psihologilor. Luiza Udrea (foto dreapta), psihoterapeutul consultat de „ring”, consideră că vedetele implicate în concurs au acceptat această provocare de dragul creşterii notorietăţii. Psihoterapeutul ne-a explicat că, deşi vedetelor li s-au explicat de la bun început regulile concursului, la nivel psihologic nu au realizat ce le aşteaptă.

„Genul acesta de oameni aleşi pentru proiect nu cred că au conştientizat că va fi ceva real şi nu vor avea portiţe de scăpare. Pentru ei va fi un şoc atunci când vor realiza că nu mai au condiţiile şi confortul de acasă. În primele zile funcţionează adrenalina de început, dar după câteva zile de dormit sub cerul liber, de făcut baie în natură sau de mâncat fasole şi orez, vor plânge după comoditatea lor de acasă. Aici depinde de fiecare în parte cum stă la capitolul moral…”, ne-a explicat psihoterapeutul Luiza Udrea.

La sfârşit vor avea un complex de superioritate

Mai mult, specialistul consultat de „ring” este de părere că vedetele nu vor rezista dacă nu au o motivaţie foarte clară.

„E foarte important să se înţeleagă faptul că participanţii au un scop: ori o fac pentru bani, ori pentru imagine. Dacă nu au o motivaţie bine definită, nu vor putea să reziste până la capăt. Motivaţia e foarte importantă: poate fi vorba de o chestiune umanitară, de bani sau de imaginea lor, de dorinţa de a arăta ceva diferit publicului faţă de ceea ce i-a consacrat în media sau despre o schimbare de imagine. Deşi nu îi cunosc personal pe concurenţi şi nu ştiu ce e în capul fiecăruia, din punctul meu de vedere ei sunt acolo pentru imagine, caută celebritatea. În general, persoanele publice fac orice pentru imagine. La sfârşitul concursului, depinde de fiecare în parte cu ce se va întoarce în România, cum va sta cu moralul. Un lucru e cert: nu cred că vor fi afectaţi psihic, din contră, vor fi mândri că au reuşit. O să li se pară o chestie aşa de specială că au mâncat gândaci sau alte ciudăţenii încât vor avea un complex de superioritate”, a avertizat Luiza Udrea.

Izolați de civilizație, la 400 de km de Johannesburg În toamna anului trecut, ProTV a achiziţionat dreptul de producţie şi difuzare a formatului „I`m A Celebrity… Get Me Out Of Here!” („Sunt celebru, scoate-mă de aici!”).Emisiunea e difuzată zilnic în prime-time, fiind un test pentru 12 vedete, din domenii diferite, care trebuie să lase deoparte fiţele şi stilul de viaţă somptuos pentru un adevărat test de supravieţuire în junglă.

Advertisement

Participanţii sunt în Africa de Sud pentru 21 de zile, într-o tabără amenajată în munţi, la peste 400 km de Johannesburg, într-o zonă izolată. Vedetele sunt filmate permanent, dorm sub cerul liber, se spală la o cascadă din apropiere şi îşi câştigă dreptul la hrană. Astfel, sunt nevoite să se adapteze condiţiilor extreme din jungla africană, îndeplinind sarcini zilnice pentru a-şi asigura propria supravieţuire, dar şi pe cea a restului participanţilor. 21 de zile vor sta vedetele în tabăra amenajată în jungla africană.

„Show-ul îi va separa pe cei falşi de cei adevăraţi, va scoate în faţă adevăratele caractere şi va arăta adevărul despre oameni.”, CABRAL


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *