ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Silvia Dumitrescu, DRAMĂ FĂRĂ MARGINI: „Mi se vor cânta piesele când voi fi MOARTĂ”

Avatar

Publicat

pe

Cântăreţii din generaţia lui Gabriel Cotabiţă împărtăşesc aceeaşi dramă a marginalizării mediatice şi aceeaşi frustrare că artiştii mai tineri le-au luat nu doar microfonul, ci şi pâinea de la gură. Silvia Dumitrescu susţine însă, pentru „ring”, că vedetele din perioada comunistă sunt, de fapt, victimele unui complot „mafiot”.

Emoţionată de zbuciumul între viaţă şi moarte al lui Gabriel Cotabiţă, Silvia Dumitrescu recunoaşte că frământările colegului ei sunt ale tuturor artiştilor din generaţia sa: „Noi, toată generația noastră, ne vom retrage. Pentru că sunt niște tineri care s-au băgat împreună cu niște case de producție și au creat un sistem mafiot prin care noi să nu mai ajungem pe scenă și să nu mai cântăm. Și când vor înțelege ei cum stau lucrurile, că se vor termina banii și vilele, vor reveni la noi. Din păcate însă, pentru mulți dintre noi și poate și pentru mine, va fi probabil prea târziu. Mi se vor cânta piesele când voi fi moartă, cum se face cu Laura Stoica şi Mădălina Manole”.

„De câte ori să mai latru a turbare?!”

Supărarea Silviei Dumitrescu e amplificată de realizatorii TV care nu-i oferă nimic în schimbul prezenţei în emisiuni: „Am vorbit la zeci de emisiuni despre situația artiștilor din generația mea și degeaba. De câte ori să mai latru a turbare?! Nu mai ies, gata! Voi ieși doar când cineva mă onorează. După ce mi-am uzat nervii, nu s-a întâmplat nimic bun în toți anii aceștia. Ce folos că am spus lucrurilor pe nume, că ei (cei din «sistemul mafiot» – n.r.) au făcut tot ce au vrut… Să cânte ei și noi ne vedem de treburile noastre. Dacă se vor trezi vreodată la realitate, să ne mai cheme sau să ne aprecieze, bine… Dacă nu, iarăși bine! Nu cred că e normal să ne ducem la infinit în emisiuni ca unii să-și primească salariile și noi să ne alegem cu nervii uzați și cu reacţii de genul «Hai, mă, iar au venit ăștia să se vaite!»”.

„Toţi ne cred plini de bani”

Cântăreaţa de 55 de ani demolează mitul artiştilor bogaţi şi recunoaşte că pentru ea contează şi câteva sute de lei: „Lumea nu crede nimic din ce ne văităm noi. Toţi ne cred plini de bani şi că trăim pe picior mare. Realizatorii TV ar trebui să se întrebe din ce ne ţinem noi zilele dacă ei ne cheamă mereu pe gratis. Nici măcar drepturi conexe nu primim de la televiziuni şi nici la radio nu mai suntem difuzați. Dacă tot apar la TV, la câteva luni se vor strânge măcar 700 de lei sau cât va fi, măcar sunt niște bani. Suntem și noi oameni, m-am săturat ca lumea să ne privească mereu ca pe unii care vrem să apărem. Am decis că gratis nu mai merg nicăieri! Generația noastră trebuie respectată și remunerată normal, pentru că aşa se vede respectul față de un artist”.

Advertisement

„De ce pentru Oana Zăvoranu şi toți cei care ies să se certe la TV există foarte mulţi bani, iar pentru un artist cu piese pe care le fredonează toți românii, nu?!”, SILVIA DUMITRESCU

30 de ani de carieră muzicală împlineşte în acest an Silvia Dumitrescu.

„Am cântat recent în Spania pentru diasporă. Dacă acolo suntem preţuiţi şi ne vor, acolo ne ducem. În România nu suntem respectaţi și nimeni nu ne vrea, aşa că nu apărem.„, SILVIA DUMITRESCU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *