ZiarulRing

30-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Monica Pop O APĂRĂ pe infirmiera lui Cotabiţă: El era CONŞTIENT!

Avatar

Publicat

pe

Fotografia cu infirmiera în pat cu Gabriel Cotabiţă la Terapie Intensivă a stârnit un scandal uriaş la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Oficialii instituţiei s-au autosesizat şi angajata a fost suspendată din funcţie până la finalizarea anchetei. Prof. dr. Monica Pop susţine însă că în imaginea respectivă se vede că artistul era conştient şi că poza a fost făcută cu acordul lui. În timp ce toată lumea condamnă gestul infirmierei de la Floreasca, managerul general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, Monica Pop, nu vede nimic scandalos în acea fotografie.

„El era perfect conştient acolo, nu era intubat. Dacă a vrut să facă o poză cu infirmiera, nu înţeleg care e problema. Vedeţi că nu are niciun aparat pe el, e monitorizat doar. Dacă domnul Cotabiţă a fost de acord să facă acea poză, nu înţeleg care e impedimentul. Dacă nu a dorit, asta e problema lor”, a declarat Monica Pop pentru „ring”.

Artistul o poate salva de sancţiune sau concediere La rândul ei, preşedinta Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Carmen Mazilu, apreciază că greşeala infirmierei de la Floreasca a fost că a publicat fotografia.

Deocamdată analizăm situaţia şi n-am primit punctul de vedere oficial al spitalului în legătură cu asta. Dacă fotografia se face cu acordul pacientului, putem înţelege lucrurile. Dacă nu se face cu acordul pacientului, e clar că e vorba de un lucru care nu intră în normele de etică şi deontologie. Din punctul meu de vedere, nu e bine să faci fotografii nici măcar cu acordul pacientului. Iar dacă ai acordul pacientului pentru o fotografie, nu o publici după aceea. Dacă în cadrul anchetei pacientul declară că a fost cu acordul lui, situaţia se poate gândi din alt punct de vedere”, susţine Carmen Mazilu.

Investigată de comisia de disciplină În urma publicării imaginii cu Gabriel Cotabiţă şi infirmiera la Terapie Intensivă, ieri, oficialii Spitalului Floreasca s-au autosesizat şi au deschis o anchetă.

„În urma informaţiilor apărute în mass-media referitor la pacientul Gabriel Cotabiţă, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în conformitate cu prevederile Codului muncii. În perioada derulării acestei investigaţii, contractul de muncă al persoanei implicate a fost suspendat, conform prevederilor legale. Totodată, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului pentru a efectua verificările din zona de responsabilitate care îi revine. Concluziile comisiilor vor fi făcute publice de îndată ce se vor finaliza cercetările”, se arată în comunicatul de presă.

 Şi-a revenit şi e supravegheat de familie În sprijinul infirmierei vin şi declaraţiile prietenilor lui Cotabiţă. Ei au spus în repetate rânduri că l-au vizitat la spital pe artist, iar acesta poate merge singur, mănâncă singur, îşi face toaleta singur şi poate chiar să cânte din nou.

Advertisement

„E un om normal, care şi-a recuperat, în primul rând, forţele fizice. Are o dispoziţie foarte bună. Mama lui stă, deocamdată, internată cu el pentru a-i fi aproape”, declara recent, pentru „ring”, Horia Moculescu.

2 luni şi o săptămână au trecut de când Gabriel Cotabiţă a fost internat în urma unui stop cardiorespirator. Familia Cotabiţă nu a dorit să comenteze incidentul.

„Mulţumim întregii echipe a Spitalului Floreasca pentru că a fost alături de noi trup şi suflet şi în special medicilor deosebiţi care l-au ajutat pe tata să ajungă până în acest punct al refacerii sale.”, AELA COTABIŢĂ


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *