ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dichiseanu, DEZAMĂGIT de Nicole Kidman: „E INCULTĂ!”

Avatar

Publicat

pe

Actorul a făcut întotdeauna furori în rândul femeilor frumoase şi celebre. Cu toate că acestea au roit în jurul lui, Ion Dichiseanu a ales întotdeauna farmecul dublat de inteligenţă.

Unul dintre actorii generaţiei de aur a cinematografiei româneşti, Ion Dichiseanu s-a remarcat prin rolurile memorabile pe care le-a interpretat, dar şi prin nonşalanţa cu care a vorbit mereu despre viaţa sa personală. La 81 de ani, după ce s-a despărţit de Simona, femeia care i-a fost alături 22 de ani, se dedică în continuare actoriei. Acum joacă alături de Sebastian Papaiani în piesa „Amadeus”, în regia lui Toma Enache.

E pe litoral, dar nu a văzut marea

Îşi arată patriotismul cu orice ocazie. Aflat pe litoralul Mării Negre, unde are câteva spectacole, face şi tratamente cu nămol pentru câteva probleme de sănătate dobândite la filmări. „Am fost în atâtea locuri, pe atâtea plaje din Grecia, Atlantic şi Pacific… Chiar dacă am descoperit locuri extraordinare, n-aş da litoralul românesc pe nimic. N-am văzut marea, merg la băi de nămol, ca să-mi tratez coastele rupte prin filme. De asta vin an de an aici”, declară actorul.

„Ne credea ţară de barbari, de primitivi”

Când vine vorba de femei, Ion Dichiseanu preferă conaţionalele. „Româncele noastre sunt frumoase, sentimentale, sensibile, ai ce discuta cu ele. Sunt poezie şi romantism. Tot ce vrei găseşti în femeia română…”, adaugă maestrul. Chiar dacă a fost înconjurat doar de femei frumoase, pentru Ion Dichiseanu, aspectul estetic nu a fost singurul criteriu de alegere. „Nu pot spune dacă prefer blondele sau brunetele. Depinde de ce au în cap. Frumuseţea o poţi găsi repede. Şi la Nicole Kidman am găsit-o, dar m-a dezamăgit când a venit în ţară la filmări şi era surprinsă că avem şoselele asfaltate. A întrebat şoferul: «Aici, în România, aveţi asfalt?!». Auzi ce întrebare! Ne credea o ţară de barbari, de primitivi. A demonstrat lipsă de cultură. Am îndepărtat-o şi ca actriţă pentru ce a spus. A avut o impresie greşită despre ţara mea şi atunci n-am avut ce să-i mai spun”, povesteşte maestrul.

„Dacă eşti bun, poţi trăi din teatru”

Situaţia actorilor din România e îndelung discutată. Ion Dichiseanu susţine însă că, dacă ai valoare, poţi trăi din teatru. Sunt şi actori care nu dau totul pe scenă, iar asta îl dezamăgeşte. „Dacă eşti talentat, poţi trăi din teatru. Mulţi se urcă pe scenă, dar nu sunt actori, nu se dăruiesc în totalitate, pentru că înţeleg greşit profesia asta. Trebuie să te dăruieşti total, să o faci cu tot sufletul, să renunţi la lucruri efemere dacă vrei să faci carieră”, spune actorul.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *