ZiarulRing

18-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

MOMENTE GRELE pentru maestrul Beligan: „A fost o sperietură!”

Avatar

Publicat

pe

De curând, maestrul Radu Beligan a suferit o intervenţie la Spitalul Elias, motiv pentru care apropiaţii s-au îngrijorat pentru viaţa lui şi au decis amânarea unui spectacol ce trebuia să aibă loc la începutul acestei săptămâni.

Potrivit surselor noastre, cei din echipa maestrului Beligan s-au speriat şi au decis să amâne unul dintre spectacolele pe care actorul le susține în cadrul unui turneu național. “Maestrul a suferit o mică intervenţie. A fost mai mult o sperietură dat fiind şi vârsta dânsului, tocmai de aceea s-a decis şi amânarea spectacolului. A avut o infecţie urinară şi a fost tratat la Spitalul Elias. Acum este bine, iar spectacolele au fost reluate.

Pe 27 noiembrie joacă la Sinaia”, a declarat, pentru “ring”, o sursă din echipa maestrului Radu Beligan. Poate avea o evoluție imprevizibilă Contactat de “ring”, dr. Tudor Ciuhodaru susţine că infecţiile urinare pot fi imprevizibile: “Riscul oricărei infecţii depinde de vârstă, patologie şi intervenţia ce a avut loc. Nu știm exact despre ce a fost vorba, dar, în general, la o persoană mai în vârstă, sigur că sunt mai multe riscuri, o infecţie urinară poate avea o evoluţie imprevizibilă, dar atent tratată şi monitorizată, nu ar trebui să apară probleme.

Dacă pacientul a fost externat, atunci starea sa de sănătate este stabilă și, sigur, își poate relua activitatea”. De peste 77 de ani pe scenă Radu Beligan, care se află pe scenă de mai bine de 77 de ani, își va continua turneul în țară, având mai multe reprezentații până la sfârșitul anului. În 2013 a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru din partea Guinness World Records.

Pe 14 decembrie, Radu Beligan va juca pentru a 300-a oară, fiind un spectacol aniversar „Egoistul”, la Palatul Național al Copiilor din București. Din distribuție mai fac parte: Adriana Trandafir, Damian Crâșmaru, Tomi Cristin, Rodica Ionescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Ileana Olteanu, Medeea Marinescu, Cesonia Postelnicu și Silviu Biriș. În acest spectacol, Radu Beligan se regăsește în calitate de interpret, dar și de regizor.

“Egoistul” este ultima piesă a lui Jean Anouilh, scrisă în 1981. Un fel de piesă-testament, aşa cum este “Furtuna” lui Shakespeare. Este opera unui om care ştie că va pleca şi ne înfăţişează viziunea lui asupra lumii contemporane, o viziune lucidă, puţin cinică, despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, despre egoism şi generozitate şi, nu în ultimul rând, despre teatru şi dramele lui contemporane. Toate acestea cu un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită şi de care, fie vorba între noi, e mare nevoie.


Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *