ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

MEDICI din Israel OPEREAZĂ la Bucureşti, AMBASADOAREA a donat sânge

Avatar

Publicat

pe



  Sămbătă dimineață, ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a fost la Spitalul Universitar de Urgenţă pentru a dona sânge pentru victimele din clubul Colectiv, răspunzând astfel apelului lansat de autorităţile române. „Sperăm ca supravieţuitorii acestei tragedii să aibă parte de o recuperare rapidă şi uşoară”, este finalul postării de pe pagina de Facebook a ambasadei.

De altfel, acesta nu este singurul ajutor venit din partea Israelului. Ieri a ajuns în România o echipă de chirurgi care au operat cot la cot cu medicii de la „Bagdasar-Arseni” şi, ulterior, cu cei de la Spitalul Universitar. Trataţi printr-o metodă recentă „Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs. Este folosit acum în spital.

NexoBrid permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi (n.r. – ieri). Acesta este obiectivul, să decidem câţi dintre ei au nevoie de operaţie sau de tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale”, a spus doctorul Yarom Shoham.

Directorul adjunct al Spitalului Tel-HaShomer Sheba Medical Center, Bruno Lavi, originar din România, i-a transmis ambasadoarei României în Israel, Andreea Păstârnac, mesajul că doctorii de la această unitate, specializaţi în arsuri, sunt pregătiţi să primească răniţi şi să ofere orice fel de expertiză sau suport tehnic. Aseară au ajuns la Bucureşti şi doi medici francezi, unii dintre cei mai buni specialişti în domeniul arsurilor. 

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *