ZiarulRing

29-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dragomir: „Nu renegociem contractul cu RCS-RDS!”

Avatar

Publicat

pe

Scandal monstru la vârful fotbalului românesc! Diminuarea numărului de echipe îi împarte în două tabere pe şefii de la Casa Fotbalului. Dumitru Dragomir vrea 18 echipe ca să nu afecteze numărul de meciuri pentru care a negociat cu RCS-RDS.

În acest moment, Liga 1 nu mai numără decât 16 echipe, având în vedere că au retrogradat patru la finele sezonului trecut, alte două echipe clasate pe locuri neretrogradabile – Rapid şi “U” Cluj – nu au primit licenţa, iar din eşalonul secund au promovat patru formaţii. Potrivit regulamentului, în sezonul 2013-2014, Liga 1 va avea 18 echipe. Pe asta se bazează şeful Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, când anunţă că în stagiunea care va începe luna viitoare vor lua startul tot 18 echipe. Miza este una enormă, având în vedere că, în contextul reducerii numărului de echipe, şi numărul de meciuri ar avea de suferit. Partea proastă este că unul dintre adversarii lui Dragomir este chiar Mircea Sandu, şeful federaţiei.

Play-off şi play-out

Dacă Liga 1 va rămâne cu 16 echipe, RCS-RDS, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a înştiinţat LPF că vrea o renegociere a contractului. “Nu se pune problema de aşa ceva! Nu renegociem contractul cu RCS-RDS! Avem şi noi avocaţi şi vom face aşa cum spun ei. Nu se pune problema ca RCS-RDS să ne dea mai puţini bani decât am negociat pentru că, potrivit contractului, deţinătorul de drepturi TV nu are treabă cu câte echipe sunt în prima ligă, ci cu numărul de meciuri. Şi dacă vor fi 16, nu va fi nicio problemă! O să atingem cifra de meciuri scrisă în contract prin play-off şi play-out. Vom respecta întocmai ceea ce am negociat şi am semnat”, a declarat, pentru “ring”, Dumitru Dragomir.

Mitică, la cuţite cu “Naşu’”

Surse bine informate susţin că, altădată aliaţi în mai toate deciziile luate la nivelul Ligii şi Federaţiei, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au ajuns precum şoarecele şi pisica. Sandu vrea cu tot dinadinsul ca primul eşalon să aibă mai puţine echipe şi nu acceptă alte variante. Lucru important însă, Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi se prevalează de regulament pentru a reveni pe prima scenă, mai ales că ambele deţin licenţă de Liga 1. “Totul va fi aşa cum scrie la regulament. Chiar dacă pe criterii sportive au retrogradat, Iaşiul şi Chiajna trebuie să joace tot în primul eşalon pentru că regulamentar este ca Liga 1 să aibă 18 echipe în sezonul viitor. Deci, cele două echipe vor completa numărul de la 16 la 18. Este şi acel contract cu RCS-RDS care stipulează să fie un anumit număr de meciuri şi eu cred că aşa se va proceda”, ne-a declarat şi Florin Prunea, preşedintele executiv al lui CSMS Iaşi.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *