ZiarulRing

27-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Duckadam, dorinţă de ziua lui: Îl vrea liber pe Gigi Becali de Paşte

Avatar

Publicat

pe

Astăzi, cel mai cunoscut goalkeeper al României împlineşte 55 de ani. Helmuth Duckadam, căci despre el este vorba, a povestit, pentru „ring”, despre oful său la ceas aniversar, dar şi despre cum a sărbătorit deja şi ce cadouri a primit de la soţie şi fiică. Chiar dacă e 1 aprilie, pentru „Eroul de la Sevilla” nu este o zi de păcăleli. Helmuth Duckadam împlineşte 55 de ani şi are două dorinţe pe care ni le-a destăinuit. Dacă a doua este utopică sau nu, doar legea din România poate decide.

„De ziua mea, am două dorinţe: să fiu sănătos alături de cei dragi şi să fie Gigi Becali liber de Paşte. Dacă nu în totalitate, măcar să fie acasă de Sărbătorile Pascale. Eu nu mă bazez pe graţierea preşedintelui, ci doar să i se respecte drepturile pe care le are şi acolo, în închisoare. El are dreptul să stea acasă o săptămână, o lună, nu ştiu exact, după cât a stat acolo. Însă el este un deţinut politic. Cum se poate ca studenta care a ucis un om şi l-a tranşat să poată munci şi să aibă facilităţi în puşcărie, iar lui Gigi nu i se acordă nimic?! Unde-i dreptatea atunci în ţara asta? Chiar dacă este bolnav, poate să presteze o muncă, doar nu-l pun să spargă bolovani sau îl duc la galeră… Este o nesimţire cruntă”, a declarat, pentru „ring”, preşedintele de onoare al Stelei.

A primit un cadou dorit de ani de zile Pentru aniversarea de anul acesta, Duckadam a dat până acum două petreceri, iar cea de-a treia este în curs de pregătire.

„Am sărbătorit vineri cu prietenii care au copii. I-am invitat la mine acasă, că am zis că-i poţi ţine mai bine sub observaţie. Iar ieri le-am făcut cinste celor care nu au copii. M-am gândit eu să-i împart ca să nu se creeze vreo diversiune… (n.r. – râde). A fost frumos, am stat până la 3 dimineaţa, că avem ce să ne povestim. Iar mâine (n.r. – astăzi) plec la Semlac, unde probabil o să mai fac o dată cinste, să nu cumva să-mi reproşeze cei de acolo că nu le-am dat şi lor un şpriţ. Am primit multe cadouri, parfumuri, haine. De la soţia mea, Alexandra, şi de la fetiţă am primit un lănţişor pe care mi l-am dorit de ani de zile. Cu biluţe şi cu două plăcuţe cu numele fiecăreia, iar pe spate cu câte o urare din partea lor. Seamănă cu plăcuţele de identificare ale soldaţilor americani, le ştiam şi eu din filme, a găsit Alexandra undeva în Bucureşti şi a făcut o comandă specială”, a mărturisit sărbătoritul.

În România, legea este subiectivă După ce i-a luat apărarea lui Gigi Becali, Duckadam a făcut o comparaţie între cei condamnaţi în „Dosarul Transferurilor” şi ceea ce i s-a întâmplat preşedintelui lui Bayern Munchen.

„Să nu mai spunem de cei băgaţi la puşcărie din «Dosarul Transferurilor». În Germania, preşedintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, a luat doar 3 ani şi 6 luni pentru o fraudă de 27 de milioane de euro, iar la noi cei opt au luat o căruţă de ani de puşcărie pentru un milion şi jumătate. Şi faptul că el a mai fost liber o săptămână şi apoi a intrat în puşcărie. La noi te execută imediat. Ai afaceri, trebuie să delegi nişte oameni care să le gestioneze… În România, legea este aşa cum vrei să o aplici”, a încheiat discuţia cu „ring” Helmuth Duckadam.

Advertisement

„Aş vrea ca lui Gigi Becali să i se respecte drepturile, nu clemenţă. Însă el este un deţinut politic, se vrea să se dea un exemplu prin ceea ce-i fac.” Helmuth Duckadam

„Cu sănătatea sunt binişor după tot ce mi s-a întâmplat. La 55 de ani, pot să spun că mă ţin bine!” Helmuth Duckadam

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *