ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

„Borcea AR PUTEA SĂ MOARĂ în puşcărie! PĂCAT DE EL!”. Vezi cine face această DECLARAŢIE ŞOCANTĂ

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că de o lună de zile a trecut în regim de detenţie semideschis, lui Cristi Borcea nu-i este bine în Penitenciarul Poarta Albă. Cel puţin aşa susţine omul care ştie cam tot ce mişcă în puşcăriile din România, Miron Cozma. Fostul lider al minerilor a vorbit, pentru „ring”, despre starea de sănătate a fostului acţionar de la Dinamo.

La începutul lunii martie, Cristi Borcea a fost închis după ce Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea inculpaţilor în „Dosarul Transferurilor”. El a primit una dintre cele mai mari pedepse, 6 ani şi 4 luni. Dar marea grijă a lui Borcea sunt problemele de sănătate pe care le avea înainte de a fi condamnat, iar acum, în puşcărie, nu le poate trata aşa cum trebuie. Intoxicaţia cu mercur este una dintre acestea, pe care fostul acţionar o trata din 2011 şi de care nu a reuşit să scape. Miron Cozma ştie cu ce dificultăţi se confruntă fostul dinamovist în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută pedeapsa în regim semideschis.

„Borcea are probleme mari. «Shakira», el, care se dădea mare şi tare, are probleme mari, mari, mari de sănătate. Nu e numai cu inima, el trebuie să facă la două luni transfuzie pentru că are o concentraţie mare de mercur. Acolo, în puşcărie, cine să-i facă transfuzie? E complicat. Are probleme mari de sănătate Borcea şi o spun la modul foarte responsabil că, dacă nu se iau măsuri, ferească Dumnezeu, individul ăsta poate să moară în puşcărie. E păcat de el, că are cinci copii minori şi vreo 1.500 de angajaţi. Păcat de el, sincer”, a declarat, pentru „ring”, Miron Cozma.

America era salvarea lui Miron Cozma a continuat dezvăluirile despre Cristi Borcea.

„Eu nu l-am agreat, dar, din păcate, în numele lui Dumnezeu, e la puşcărie, nu condamnat la moarte. Borcea trebuie dus la spital ca să i se facă transfuziile alea. El nu întâmplător şi-a luat apartament la Miami. Ştiţi de ce l-a luat? Pentru că acolo, la Miami, îşi făcea transfuziile; la două luni se ducea acolo şi le făcea. El are 35 de milioane de euro investiţi în România. Păi, eu n-aş fi investit în România în condiţiile în care e sabia lui Damocles deasupra capului meu. Mă duceam la Miami şi investeam acolo. Şi el are acolo un restaurant unde se vinde shaorma, ce mare lucru! Mamă, ce chestie teribilă a făcut Borcea, vinde shaorma în Miami şi are un apartament acolo. Ce chestie!”, a încheiat fostul lider al minerilor.

Fosta soţie are aceeaşi problemă Şi fosta soţie a lui Borcea, Mihaela, este intoxicată cu mercur. Ea a recunoscut la începtul anului că are o concentraţie de 17 ori mai mare decât ar fi normal.

Advertisement

„În urmă cu câţiva ani, concentraţia de mercur era de 17 ori mai mare. Am intrat în panică şi am început un tratament riguros. Am fost la multe clinici din străinătate pentru a găsi un tratament adecvat”, spunea fosta soţie a lui Cristi Borcea.

Motivul pentru care concentraţia de mercur creşte în organism este consumul excesiv al anumitor specii de peşte şi fructe de mare.

„Borcea nu e numai cu inima, trebuie să facă transfuzii la două luni, iar în puşcărie nu se poate.” Miron Cozma

„Am făcut analizele la Viena, în America şi în România. Concentraţia de mercur normală este între 0 şi 5, iar mie mi-a ieşit 17,89. E important să nu ajungă la creier.” Cristi Borcea

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *