ZiarulRing

04-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Miron Cozma: Băsescu îi va GRAŢIA pe condamnaţii din „Dosarul Transferurilor”

Avatar

Publicat

pe

Problemele de sănătate cu care se confruntă Cristi Borcea vin să completeze cumva degringolada în care se află omul de afaceri. Mai nou, angajaţii firmelor pe care le patronează trag un semnal de alarmă, îngrijoraţi că viitorul lor este din ce în ce mai nesigur.

În urmă cu aproape o lună, ziarul „ring”, prin vocea fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, avertiza în legătură cu starea precară de sănătate a lui Cristi Borcea. „Are probleme mari. Nu e numai cu inima, ci trebuie să facă la două luni perfuzii, pentru că are concentraţia de mercur depăşită”, spunea, atunci, „Luceafărul huilei”. Ca o confirmare a acestor afirmaţii, Cristi Borcea a fost transportat, sâmbătă seara, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost supus la mai multe investigaţii medicale, fiind diagnosticat cu angină pectorală. Pe de altă parte, în contextul în care, ca şi George Copos, Cristi Borcea este închis, afacerile lui şi, implicit, angajaţii au de suferit.

„Borcea a plecat de la mânerul buteliei”

Mai mult decât atât, se pare că problemele au devenit stringente, de vreme ce unul dintre angajaţi trage deja un semnal de alarmă în numele tuturor celorlalţi. „Nu l-am prea simpatizat eu pe Borcea, dar, analizând situaţia lui şi discutând cu o parte din oamenii care m-au sunat, angajaţii lui, am tras nişte concluzii. Dom`le, el a plecat de la mânerul buteliei, deci asta înseamnă că a muncit, nu-i aşa? Şi acum am primit un mesaj foarte interesant de la un angajat de-al lui Cristi Borcea, care se întreabă oarecum retoric: «Ce-o să facem noi acum, cei peste o mie de angajaţi care lucrăm la firmele lui Borcea, când el trebuie să facă şase ani de închisoare? Ce-o să facem? Unde să mergem? La porţile cui să batem ca să găsim şi noi de lucru? Pentru că, în condiţiile în care domnul Borcea va fi ţinut în închisoare, noi o să ne pierdem locurile de muncă»”, ne-a spus Miron Cozma.

Angajaţii ameninţă cu acţiuni de stradă

Tot Miron Cozma le dă o rază de speranţă condamnaţilor în „Dosarul Transferurilor”. „Ştiu din surse sigure că Băsescu, înainte de încheierea mandatului, o să-i graţieze individual pe toţi, ca să ridice PMP-ul. Îi va pune în libertate înainte de alegerile prezidenţiale ca să-şi facă o imagine finală bună.” În altă ordine de idei, „Luceafărul huilei” afirmă că angajaţii firmelor lui Cristi Borcea ar putea recurge la gesturi extreme dacă vor fi lăsaţi de izbelişte. „Adevărul este – mi-au şi spus asta angajaţii lui Borcea – că ei aşteaptă să se facă totuşi demersurile legale şi că, dacă nu se iau măsuri pentru punerea lui în libertate, vor porni acţiuni chiar şi de stradă în favoarea lui”, a încheiat Miron Cozma.

„Eu chiar voiam să pun întrebarea asta, care este şi a angajaţilor lui Borcea: are statul să le dea o mie de locuri de muncă dacă îl ţine în puşcărie?”, Miron Cozma

„Eu n-am ştiut că Borcea are aproape o mie angajaţi, mai târziu am aflat.”, Miron Cozma

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *