ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Fostul diriginte vorbeşte în PREMIERĂ despre psihicul lui Halep! A dezvăluit PUNCTUL SLAB al Simonei

Avatar

Publicat

pe

După un debut greoi în faţa unei americance „no name” în clasamentul WTA, Simona Halep joacă astăzi în turul secund la US Open. Fostul său diriginte din liceu, profesorul de psihologie Cătălin Spătaru, îşi aminteşte care au fost primii paşi ai Simonei în educarea mentalului, componentă esenţială pentru o carieră de succes. Simona Halep a absolvit, în 2010, Liceul Sportiv „Dumitru Rotaru”, din Constanţa, cu o medie generală la bacalaureat de peste opt, după cum îşi aminteşte fostul său diriginte.

Profesor de ştiinţe umaniste (psihologie, logică, filosofie), Cătălin Spătaru a fost cel care i-a consolidat din plin psihicul celei care avea să devină a doua jucătoare de tenis a lumii. „Parcă a ştiut dintotdeauna asta. Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la şcoală deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: şcoală şi sport serios sau invers? S-a gândit un pic şi apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de câte ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: „Domnule diriginte, eu vreau să fac performanţă. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeţi!”, povesteşte profesorul Spătaru.

Aşa gândea Simona Halep la aproape 15 ani, conştientizând care este drumul său. Simona Halep, DECLARAŢIE EMOŢIONANTĂ înainte de US Open! Vezi pentru cine se ROAGĂ O colegă caldă Clasa Simonei a fost prima generaţie de elevi a profesorului Spătaru. „Erau un grup special, o clasă foarte bună. Era o atmosferă bună, frumoasă, de înţelegere în clasa ei. Venea cu plăcere. Ea era o fire emotivă, este încă, dar reuşeşte să-şi domine emoţiile foarte bine.

Când ai o anumită natură emotivă, trebuie să lucrezi mereu cu ea. Discutam foarte des pe marginea acestor probleme. Am încurajat-o să facă exerciţii prin care să-şi educe trăirile. Şi eu cred că acum reuşeşte din plin. Acest lucru nu se poate realiza peste noapte. Simona era o fată excesiv de respectuoasă, o elevă foarte serioasă, mereu zâmbitoare şi foarte luminoasă. Era o plăcere să te afli în preajma ei, era apropiată de toţi colegii, învăţa foarte bine raportat la timpul pe care-l avea la dispoziţie pentru şcoală şi era şi foarte ambiţioasă.

A luat bacalaureatul în prima sesiune, ceea ce spune foarte multe despre modul în care s-a pregătit în liceu cea mai bună tenismenă a României şi, iată, a doua din lume în acest moment”, a conchis fostul diriginte al Simonei. Debut greoi Simona Halep a trecut de primul tur la US Open. Dar cele aproape două ore petrecute pe teren cu o jucătoare fără meciuri în circuitul WTA, Danielle Rose Collins, reprezintă un semnal de alarmă pentru viitoarele partide ale româncei, în care valoarea adversarelor va creşte de la tur la tur.

Simona va evolua astăzi, în turul 2, în premieră împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA. Calificarea în turul secund la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA. La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu 6-2, 7-6 (3). 60.420 de dolari a încasat Simona Halep pentru calificarea în turul secund la US Open.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *