ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ilie Năstase: „Băsescu are PENSIE NESIMŢITĂ!”

Avatar

Publicat

pe

 Indignare mare după ce presa a anunţat ce pensie lunară va încasa fostul preşedinte Traian Băsescu. Fostul mare tenismen Ilie Năstase a luat foc după ce a aflat că Băsescu va primi lunar peste 7.600 de lei. „Nasty” a etichetat suma drept „nesimţită” pentru situaţia din România.

Traian Băsescu şi-a încasat deja prima pensie, e vorba despre o remuneraţie lunară totală de peste 7.600 de lei. Adică pensia pe care o primește în calitate de fost comandant de navă, peste 2.500 de lei, la care se adaugă 75% din indemnizaţia de preşedinte. Documentele oficiale relevă că indemnizaţia unui fost şef de stat este de 5.060 de lei, de unde rezultă că Băsescu ridică nu mai puţin de 7.660 de lei pe lună.

Situaţia l-a făcut pe Ilie Năstase să spună că nu este normal ca într-o Românie săracă un pensionar să beneficieze de un venit lunar atât de mare.

„Mie, unul, mi-ar fi ruşine ca lumea să afle despre mine că încasez atâţia bani pe lună de la stat, în condiţiile în care mulţi români, chiar populaţia activă şi nu pensionari, încasează sume cu care abia îşi ţin zilele. Băsescu are pensie nesimţită. Nu ştiu cum se calculează pensiile astea şi nu ştiu cum mulţi pensionari, aşa cum aud, ajung să ia pensii de doar câteva sute de lei după o viaţă în care au muncit. Nu este normal să fie asemenea diferenţe între pensii. Nu mă refer la salarii, unde fiecare câştigă pentru ceea ce munceşte, dar după ce am muncit o viaţă, cu toţii avem dreptul la un trai decent”, a declarat, pentru „ring”, fostul mare tenismen.

Nemulţumit că n-a fost avansat Nu este prima dată când fostul număr unu în clasamentul ATP îi reproşează ceva fostului preşedinte Băsescu. La finele anului trecut, Ilie Năstase, acum general-maior, a lăsat să se înţeleagă că Traian Băsescu nu a vrut să îl avanseze în grad, ca pe Anghel Iordănescu, cu ocazia Zilei Naţionale, pentru că a vorbit-o de rău pe Elena Udrea.

„Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală. Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste, chiar dacă este un titlu onorific, dar dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac… Poate noul preşedinte este mai cu clasă, mai educat”, a spus, pentru „ring”, Ilie Năstase.

Advertisement

Nu ia pensie de la Armată Cu toate că e nemulţumit, „Nasty” nu a făcut niciun demers pentru a obţine pensie de la MApN atunci când a împlinit vârsta de pensionare.

„Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare, nu am făcut niciun demers pentru a primi vreo remuneraţie pentru gradul de general, deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac”, a spus Năstase.

„E ruşinos ce se întâmplă cu pensiile în România!” – Ilie Năstase 844 de lei este pensia medie în România, de aproape 10 ori mai mică decât venitul lunar al fostului preşedinte Băsescu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *