ZiarulRing

26-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Valerii Moraru DĂ VERDICTUL! Află CÂND IESE Rapidul din INSOLVENȚĂ

Avatar

Publicat

pe

Victoria din Ghencea poate însemna renaşterea echipei din Grant. Antrenorul Pustai şi jucătorul Gecov sunt eroii zilei, dar se pare că surprizele plăcute abia încep pentru giuleşteni, care pot deveni protagoniştii unei răsturnări spectaculoase la nivel managerial. Cum spune chiar imnul Rapidului, „porţile i se deschid” formaţiei din Giuleşti, care ar putea reveni la normalitate din punct de vedere judiciar şi financiar.

„Ieşirea din insolvenţă depinde de dosarele pe care le avem pe rol. Obiectivul nostru este ca, în vară, să facem acest pas. Ar fi păcat să nu încercăm să jucăm în cupele europene, dar pentru asta ar trebui să mai aducem câţiva jucători. Dacă ne raportăm la site-ul de specialitate transfermarkt, valoarea jucătorilor Rapidului este aproape dublă faţă de ce este notat acolo. Din acest motiv, estimez că, în acest moment, lotul echipei noastre valorează în jur de 20 de milioane de euro”, a declarat, în exclusivitate pentru „ring”, finanţatorul Rapidului, Valerii Moraru.

Gecov, un vulcan care mocneşte Cehul Marcel Gecov, care a dat lovitura în Ghencea înscriind golul de 1-0, este eroul zilei în Giuleşti. Valerii Moraru povesteşte: „Apropiaţii spun despre Gecov (n.r. – se citeşte Gheţov) că are un temperament vulcanic, dar până acum nu l-am văzut să erupă… A venit doar de o săptămână în România, încă nu se descurcă în limba noastră şi nici nu face cursuri. Este un tip sociabil care s-a integrat perfect în colectiv. E uşor să lucrezi cu asemenea jucători serioşi şi eu sunt mulţumit de atitudinea lor”.

Fără petrecere după victoria din Ghencea Rapidiştii n-au petrecut după meciul cu FCSB. Ieri, jucătorii au avut zi liberă şi majoritatea au stat alături de familii. Abia într-o zi-două, Pancu & Co. vor onora invitaţia şefilor clubului la unul dintre restaurantele bucureştene. „Victoria din Ghencea valorează cât 10 puncte pentru că reprezintă un balon de oxigen. Jucătorii n-au beneficiat de prime speciale, ci au stabilite bonificaţii de meci şi de obiectiv, care sunt confidenţiale. Fotbaliştii m-au rugat să nu ofer aceste date nici măcar rudelor lor”, a glumit finanţatorul Rapidului.

Brandul, seducător pentru Pustai Cristi Pustai este al patrulea antrenor rapidist care triumfă în Ghencea, după Mircea Lucescu, Viorel Hizo şi Marian Rada. În acest sezon se află la a doua reuşită, după cea bifată în perioada în care antrena la Tg. Mureş.

„N-a trebuit să duc muncă de convingere cu Pustai, pentru că Rapidul este un brand de nerefuzat. Talentul său de profesor de matematică se vede din felul în care calculează numărul punctelor necesare pentru a scăpa de retrogradare. În acest moment, ne mai trebuie aproximativ 25-27 de puncte, aşa că situaţia nu e uşoară, deşi am început promiţător, prin victoria din Ghencea. Urmează să revină şi jucătorii accidentaţi, Coimbra şi fraţii Oriol, iar atunci vom putea conta pe întregul efectiv”, spune Moraru.

Advertisement

Copos nu-l cunoaşte pe noul şef al Rapidului În mediile fotbalistice se vorbeşte despre posibila revenire a lui George Copos în anturajul Rapidului, după eliberarea de la Penitenciarul Rahova. Cu toate acestea, Valerii Moraru ne-a oferit, în premieră, o informaţie surprinzătoare: „Nu l-am cunoscut pe domnul Copos şi nu am vorbit niciodată cu dânsul. În ce mă priveşte, am construit clubul de la zero”.

„Ar fi păcat să nu încercăm să jucăm în cupele europene, dar trebuie să mai aducem jucători”. – Valerii Moraru 20 de milioane de euro este valoarea lotului giuleştean, susţine acţionarul majoritar al FC Rapid. 27 de puncte le sunt necesare „alb-vişiniilor” pentru a scăpa de retrogradare.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *