ZiarulRing

06-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ilie Năstase, AŞTEPTĂRI MARI de la preşedintele IOHANNIS: „Nu cred că domnul Iohannis cunoaşte CAZUL meu…”

Avatar

Publicat

pe

Fostul număr 1 al tenisului mondial, Ilie Năstase, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Totuşi, mai ales pentru că ne referim la una dintre puţinele legende autentice care ne-au mai rămas, e momentul ca lui „Nasty” să i se acorde respectul meritat. Prezent la Sibiu, la meciul de Cupa Davis cu Israelul, fostul tenisman s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis.

La 1 decembrie 2008, preşedintele Băsescu îl avansa pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Ulterior însă, fostul preşedinte i-a refuzat lui „Nasty” înaintarea la gradul de general-locotenent, ceea ce nu s-a întâmplat, spre exemplu, cu Anghel Iordănescu, care a primit a treia stea chiar de Ziua Naţională, la 1 Decembrie 2014. Iniţial, pe lista trimisă de Ministerul Apărării instituţiei prezidenţiale era trecut şi numele lui Ilie Năstase, însă preşedintele în funcţie nu a semnat actul. Poate că Ilie Năstase nu are nevoie de nicio recompensă având în vedere stima de care se bucură pe plan internaţional.

Cu toate acestea, acordarea gradului de general-locotenent ar putea fi o reparaţie morală. O motivaţie în plus ar fi pasiunea actualului preşedinte, Klaus Iohannis, pentru tenis. În weekendul trecut, Ilie Năstase şi Klaus Iohannis s-au întâlnit la Sibiu, la meciul de Cupa Davis cu Israelul. Cu toate acestea, fostul tenisman s-a ferit, cu eleganţă, să abordeze subiectul.

„Am dat mâna cu domnul preşedinte, dar n-am conversat prea mult. Nu cred că domnul Iohannis cunoaşte cazul meu, anume că n-am mai fost înaintat la gradul de general-locotenent. La vremea respectivă, Băsescu era preşedinte. Ca să fiu avansat în grad, trebuie ca domnului Iohannis să i se prezinte cazul meu şi abia ulterior să ia o decizie. Referitor la întâlnirea de la Sibiu, ştiu că a apreciat evoluţia băieţilor, dar nu am comentat meciul împreună. Am aflat că dânsul joacă tenis foarte bine, dar nu m-am gândit să-l provoc la un meci, nici măcar demonstrativ sau în scopuri caritabile. Nu mi-aş permite, vorbim despre preşedintele ţării…”, a declarat, în exclusivitate pentru ring, fostul număr 1 mondial.

„Era normal să ne calificăm. Mergea şi Tecău sunt fantastici”

Ilie Năstase a comentat şi victoria echipei României în faţa Israelului, care i-a dus pe tricolori mai aproape de barajul pentru Grupa Mondială. Totuşi, „Nasty” a surprins din nou, menţionând că nu are informaţii despre jucătorii viitoarei adversare a României, echipa Slovaciei.

„Era normal să ne calificăm. În primul rând, nu aveam cum să pierdem meciul de dublu, pentru că Mergea şi Tecău sunt fantastici. Să fiu sincer, nu ştiu cum să comentez tragerea la sorţi, pentru că nu-i cunosc pe slovaci şi nu ştiu cum joacă”, a încheiat Ilie Năstase.

Advertisement

Andrei Pavel: „Suntem iar în elită!”

Referitor la parcursul echipei noastre în Cupa Davis, căpitanul nejucător Andrei Pavel a declarat: „Suntem iar în elită și mă bucur incredibil să fiu alături de acești băieți care au dat totul în sfârșitul acesta de săptămână și merită felicitări. Slovacia, următorul nostru adversar, este o echipă puternică. O să jucam după Wimbledon. Ne bucură că jucăm acasă, acesta e un lucru foarte, foarte bun. Știu că ei au un jucător destul de bun, undeva pe locul 50 în clasamentul ATP”. Jucătorul la care se referea Andrei Pavel este Martin Klizan, aflat pe locul 42 în ierarhia mondială.

„Ca să fiu avansat în grad, trebuie ca domnului Iohannis să i se prezinte cazul meu şi abia ulterior să ia o decizie”, Ilie Năstase 23 august 1973 este ziua memorabilă în care Ilie Năstase a devenit primul lider al tenisului mondial. 1 decembrie 2008 este data la care fostul tenismen a primit gradul de general – maior.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *