ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

METODA UIMITOARE prin care Simona Halep apelează la CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Avatar

Publicat

pe

După ce la Madrid a ieşit din primul tur, la Roma, Halep a „capotat” în semifinale, într-un meci pe care, la un moment dat, l-a avut la discreţie. Problemele la nivel mental şi-au făcut din nou apariţia pentru constănţeancă. Tot mai multe voci cu greutate în lumea tenisului îi recomandă Simonei aducerea unui psiholog în staff, dar ea nu urmează acest sfat. „ring” a aflat de la unul dintre primii antrenori ai Simonei, Nicuşor Ene, că adevărul este undeva la mijloc. Simona Halep nu a reuşit să joace finala turneului Masters de la Roma.

Constănţeanca a fost oprită în penultimul act de Carla Suarez Navarro într-un meci dramatic, desfăşurat pe durata a două ore şi jumătate, care a avut nevoie de set decisiv. O dată cu această înfrângere, românca a pierdut locul doi în clasamentul mondial, fiind depăşită de Maria Sharapova, care a câştigat turneul. Meciul cu jucătoarea spaniolă a arătat încă o dată că Simona nu se poate concentra la maximum în meciuri cu tenismene care îi pun probleme reale.

Revenirea lui Navarro după ce a pierdut în mod clar, 6-2, primul set spune multe despre atitudinea lui Halep, care dădea impresia că se considera deja învingătoare. De ceva timp, tot mai multe voci din lumea tenisului susţin că, la nivel mental, Halep are o problemă şi ar trebui să-şi ia un specialist în staff. Însă „ring” a aflat de la primul ei antrenor, Nicuşor Ene, că românca nu duce lipsă de psiholog, numai că acesta nu o însoţeşte în turnee.

„A fost un meci dificil cu Navarro şi s-a văzut din nou că Simona are o problemă la nivel mental care trebuie rezolvată. Din câte ştiu, vorbeşte de ceva vreme cu un psiholog, dar numai la telefon sau atunci când vine în ţară. Nu este de ajuns, ar trebui să îl ia cu ea în turnee. Una e să vorbeşti la telefon şi altceva e consilierea faţă în faţă”, a declarat, pentru „ring”, Ene Nicuşor.

Problemele la nivel mental, de la 10 ani Halep s-a aflat, o mare parte a junioratului, sub îndrumarea lui Nicuşor Ene, care ne-a dezvăluit că încă de la vârsta de 10 ani avea probleme când era sub presiune.

„Pentru mine nu este o noutate că Simona nu face faţă presiunii, este o problemă pe care o are de când era la juniori. Îmi amintesc că atunci când mergeam cu ea la campionatele naţionale şi ajungea în fazele superioare se crispa din cauza presiunii mai mari, însă totul era bine când spunea că joacă de plăcere. Le-am recomandat părinţilor ei să o ducă din când la un specialist pentru câteva şedinţe, dar, din păcate, nu m-au ascultat. Acum este clar că are nevoie de un psiholog care să o simtă, să o vadă cu o oră înaintea unui meci şi să-i dea sfaturile necesare. Să sperăm că va face un turneu mare la Paris şi va repeta măcar performanţa de anul trecut„, a încheiat antrenorul.

Advertisement

A plecat deja la Paris Săptămâna viitoare începe turneul de Grand Slam de la Paris, „Roland Garros”, unde Simona a reuşit să joace finala anul trecut. Românca va pleca din poziţia a treia, însă nu este un mare dezavantaj. Are şapte zile să se recupereze în capitala Franţei, unde deja a plecat.

„Am o săptămână de relaxare şi de muncă pentru noul turneu. O să fie o săptămână frumoasă. Sunt bucuroasă pentru ceea ce am realizat aici, pentru ce am jucat până acum. O să mă liniştesc şi să o iau de la capăt”, a declarat Simona Halep la Dolce Sport.

24 de semifinale a jucat Halep de-a lungul carierei. 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA a obţinut Simona Halep pentru semifinala de la Roma.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *