ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

EMOȚII pentru Ilie Năstase! Este INTERNAT în SPITAL și va fi OPERAT: „Mi s-au RUPT MUȘCHII…”

Avatar

Publicat

pe

Îl aşteaptă o intervenţie chirurgicală, dar nu e nimic grav. Ilie Năstase s-a internat, ieri, în spital şi va fi operat de hernie. Fostul mare tenismen român se va reface rapid, întrucât intervenţia va fi făcută laparoscopic. Ilie Năstase are mici probleme medicale şi a hotărât, ieri, să se interneze pentru nişte analize.

„Nu este nimic grav, m-am internat astăzi (n.r. – ieri). Mi s-au rupt muşchii şi trebuie să mă operez de hernie”, a declarat scurt, pentru „ring”, Ilie Năstase.

„Este o intervenţie simplă, care se face laparoscopic. Deocamdată nu face decât nişte analize şi probabil în zilele următoare va avea loc intervenţia”, ne-a declarat o sursă apropiată lui Ilie Năstase.

Specialiştii spun că este vorba despre o internare de maximum trei zile, iar intervenţia este extrem de simplă. Refacerea pacientului este foarte rapidă pentru că operaţia se face fără tăietură. În cazul lui Ilie Năstase, se pare că ar fi vorba despre o hernie generată de efort fizic intens.

A amânat inaugurarea academiei

Din cauza problemei medicale, Ilie Năstase a amânat şi inaugurarea academiei care îi poartă numele, aflată pe locul fostei baze sportive din cartierul Aurel Vlaicu. De construcţie s-a ocupat soţia fostului mare tenismen, Brigitte, întreaga investiţie ridicându-se la 1,5 milioane de euro. Lucrările au durat trei ani, pe terenul de 63.000 de mp fiind amenajate şase terenuri pentru copii, vestiare pentru fete şi băieţi, cu grupuri sanitare, şapte terenuri pentru adulţi (pe zgură), un teren de fotbal şi loc de joacă şi de recreere pentru copii.

Advertisement

Are 57 de titluri

Timp de 19 ani, cât a jucat în circuitul profesionist, Năstase a câştigat 57 de titluri la simplu, printre acestea numărându-se US Open (1972) şi Roland Garros (1973), patru Turnee ale Campionilor, French Open (1970, la dublu cu Ion Ţiriac), Wimbledon şi US Open (1973 şi 1975, la dublu cu Jimmy Connors). În 2005, „Tennis Magazine” l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis”. 23 august 1973 este data la care Ilie Năstase a devenit primul număr 1 mondial din istoria tenisului.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *