ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

DECLARAȚII în PREMIERĂ! Gigi Becali, VESTE-BOMBĂ despre Rădoi: „Nici dacă se cutremură pământul…”

Avatar

Publicat

pe

După ce a terminat sezonul en fanfare, cu trei trofee câştigate, suporterii au aşteptări mari de la Steaua. Cu toate acestea, „roş-albaştrii” au pierdut Supercupa României, cu Mirel Rădoi „la timonă”, iar reproşurile faţă de desemnarea noului tehnician nu au întârziat. Totuşi, Gigi Becali are încredere nelimitată în Rădoi, deşi acesta nu dispune nici măcar de licenţa Pro. Astăzi, de la ora 21.30, Steaua o întâlneşte pe Trencin, iar examenul se anunţă dificil pentru Rădoi şi compania. Înaintea meciului de la Zilina, l-am întrebat pe Gigi Becali cât credit îi acordă proaspătului antrenor care doar ce a pierdut Supercupa României.

”Mirel Rădoi are credit infinit la mine, am infinită toreranţă pentru el”

Cât l-ar putea păsui George Becali pe Mirel Rădoi? Ar putea fi Mirel Rădoi demis dacă Steaua nu va ajunge în Liga Campionilor? Parcă aşteptate, întrebările noastre au primit din partea lui George Becali răspunsuri ”la foc automat”.

Răspunsuri care ar putea face carieră.

„La Mirel Rădoi nu se pune problema de păsuit. Mirel face parte din familie şi îl iubesc ca pe un copil. Nu se pune problema dacă îl păsuiesc sau nu. Mirel Rădoi are credit infinit la mine. Nici dacă se cutremură pământul, eu tot nu-l dau afară! Rădoi e atât de bărbat, are onoare şi e atât de orgolios şi de demn încât nu poţi să-l dai niciodată afară. M-aţi înţeles?”, ne-a declarat, în exclusivitate, Gigi Becali.

Şi a continuat: ”Mirel Rădoi e genul de om căruia nu-i trebuie păsuire. E atâta de bărbat, şi atât de onorant, de om de onoare, şi atât de orgolios, şi câtă demnitate are, încât pe el, niciodată, niciodată, nu poţi să îl demiţi sau să îl dai afară. M-aţi înţeles?”. Apoi a adăugat apăsat, de teamă că nu s-a înţeles: „Vă repet, orice s-ar întâmpla, pe Mirel nu-l dau afară. Chiar dacă renunţ la Steaua şi tot nu-l dau afară. Am toleranţă infinită pentru el. Adică, să mă înţelegeţi, toleranţă înseamnă că nu concep ca eu să-i spun lui că îl dau afară. Niciodată!”.

Advertisement

”Mirel Rădoi pleacă de la Steaua când vrea el”

Am luat în discuţie şi o variantă ipotetică, în care Steaua nu s-ar califica, şi el, ca finanţator, ar pierde cei 25 de milioane de euro cuveniţi calificării, intrării în Liga Campionilor. Iar patronul Stelei a răspuns fără să clipească: „Dacă pierd chiar şi Steaua definitiv, vă repet, tot nu-l dau afară pe Mirel Rădoi. Pe cuvântul meu de onoare. Şi eu când spun ceva şi-mi dau cuvântul, aşa este. Deci, înţelegeţi-mă, vă rog, creditul lui este infinit. Adică Mirel Rădoi pleacă de la Steaua când vrea el”.

”Să ţinem cont că au fost vreo doi-trei jucători care nu au jucat”

În cazul în care Steaua va intra în grupe, echipa va trebui reîmprospătată. Iată cum vede finanţatorul echipei primenirea lotului: „Poate voi face transferuri acum, înainte de play-off. Sunt imprevizibile lucrurile astea, adică în funcţie de ce se întâmplă! După meciul de Supercupă, mi-am dat seama că echipa este foarte puternică, numai că mai avem nevoie de un atacant. Referitor la înfrângerea din Supercupă, trebuie să ţinem cont că au fost vreo doi-trei jucători care nu au jucat şi care contează. Este vorba de Popa, Breeveld şi Alcenat. Ei sunt trei jucători de mare valoare. Alcenat – fundaş dreapta, Popa – mijlocaş dreapta şi Breeveld – mijlocaş central. Ăştia sunt trei jucători care n-au jucat deloc. Păi, trei jucători schimbă toată axa echipei”

”De vândut nu vând, de cumpărat, cu siguranţă o să cumpăr”

Analiza (presărată cu dezvăluiri) făcută de Becali a continuat: ”Sunt mulţi factori de care trebuie ţinut cont. De exemplu, a mai fost şi Tahar, mijlocaş central, care nu a jucat. Sau un alt exemplu: Chipciu, care încă nu e intrat în mână, deşi e un jucător de valoare. Aşadar, vom vedea, în funcţie de ce va fi. Voi lua un atacant acum, voi vedea ce mai trebuie. Poate să fie înainte de play off, poate să fie după play Off, nu ştiu. Nu pot să ştiu de acum ce şi cum. De pildă, după meciul de Supercupă, am luat hotărârea că sigur o să aduc un atacant. Pentru că am văzut meciul. Şi mi-am zis că sigur aduc un atacant ( (n.r. – Gregory Tade a fost adus deja)”, ne-a declarat Becali care, concret, în ce priveşte viitoarele transferuri, ne-a dezvăluit doar atât: ”Deocamdată, de vândut nu vând nimic. De cumpărat, cu siguranţă o să cumpăr”.

Brigadă spaniolă cu Trencin Meciul AS Trencin – Steaua, programat azi, la ora 21.30, la Zilina, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigadă din Spania, cu Alejandro Hernandez la centru, ajutat la cele două linii de Teodoro Sobrino şi de Cesar Garcia Fernandez. Foarte probabil, Mirel Rădoi va începe meciul în formula: Cojocaru – Varela, Papp, Toşca, Guilherme – Breeveld, Chipciu, N. Stanciu, Iancu – Adi Popa – Tade. Tade are drept de joc Steaua l-a transferat pe atacantul francez al formaţiei CFR Cluj, Gregory Tade, care va avea drept de joc în meciul cu AS Trencin din turului doi preliminar al Ligii Campionilor. „Ne-am înţeles cu Steaua, iar azi am semnat actele. Tade este jucătorul Stelei. Din punct de vedere financiar, suntem mulţumiţi. Regulamentul UEFA permite anumite modificări în lotul trimis pe ultima sută de metri. Cei de la Steaua l-au legitimat repede şi urmează să înştiinţeze UEFA. Nu va fi nicio problemă, sunt sigur că Tade va juca la Zilina”, a precizat preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *