ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Paraschiv, AFIRMAȚIE DRASTICĂ: Nici cu o primă de un milion de euro Steaua nu se califică

Avatar

Publicat

pe

Vor putea „roş-albaştrii”, diseară, la Trondheim, să elimine handicapul de trei goluri? Puţină lume le mai dă vreo şansă, deşi finanţatorul echipei le-a promis jucătorilor câte 50.000 de euro în cazul unei minuni. Fost component al Stelei, Sorin Paraschiv a fost tranşant referindu-se la calificarea campioanei României în grupele Europa League.

Steaua încearcă marea cu degetul în Norvegia pentru o calificare miraculoasă în grupele Europa League. După ce, săptămâna trecută, Rosenborg s-a impus cu 3-0 pe Arena Naţională, Mirel Rădoi şi elevii săi speră să învingă cu acelaşi scor pentru a trimite meciul în prelungiri. Misiune imposibilă, crede fostul stelist Sorin Paraschiv care, în urmă cu 10 ani, făcea parte din echipa care a fost eliminată în play-offul Ligii Campionilor tot de Rosenborg. “Sunt şanse minime pentru Steaua, care întâlneşte o echipă foarte bună, solidă din toate punctele de vedere. Nu-s îndeajuns doar ambiţia şi voinţa jucătorilor, ai nevoie şi de şansă. Chiar dacă patronul le-a promis o primă de 50.000 de euro pentru calificare, nu cred că acesta va fi un imbold pentru ei. Poate să le dea şi câte un milion de euro, este foarte greu, ca să nu spun imposibil. Calificarea cred că s-a pierdut la Bucureşti. Ei trebuie să joace fără greşeală tot meciul ca să reuşească ceva. Vă daţi seama că ar trebui să atace din primul minut şi să se descopere în apărare. Trebuie să dea trei fără să primească, însă norvegienii au oameni de gol, după cum s-a văzut în meciul tur”, a declarat, pentru “ring”, Sorin Paraschiv.

Repetarea minunii de la Liberec, un vis frumos

Ziua de 27 august este memorabilă pentru suporterii români. În 2009, Dinamo reuşea să întoarcă rezultatul din play-offul Europa League cu Slovan Liberec, tot un 3-0. “Câinii roşii” s-au calificat în grupe după ce au câştigat la penalty-uri în Cehia. Poate reedita Steaua această performanţă? “Nu cred că se poate întâmpla la Trondheim ce a făcut Dinamo la Liberec. Sunt alte formaţii, o altă conjunctură. Să dea Dumnezeu să poată, dar, aşa cum v-am spus, eu sunt sceptic. Dacă vor reuşi, atunci vor veni eroi de acolo şi vor intra în istorie. Sunt prea puţine meciuri când s-a întors un 3-0. Norvegienii stau bine şi la capitolul psihic, nu cred că o să se culce ei pe o ureche şi să joace ca şi cum ar fi calificaţi. Cred că vor fi foarte atenţi şi vor specula orice greşeală”, este de părere fostul mijlocaş.

Nu vrea să revadă meciul de acum 10 ani

La Trondheim, în 2005, se juca returul din play-offul Ligii Campionilor. La Bucureşti a fost 1-1, iar în Norvegia Steaua a pierdut dramatic cu 3-2 şi a ieşit din grupe. Sorin Paraschiv, care a evoluat în acea dublă, nu vrea să mai audă de acel meci, deşi îl are înregistrat. “Eu am înregistrate toate meciurile în care am jucat, peste 200. N-am revăzut niciodată meciul de la Trondheim, oricum îl am în minte. Le-am înregistrat pentru copiii mei să le vadă, iar eu, poate la bătrâneţe o să mai revăd din ele”, a încheiat Paraschiv.

Astăzi în Europa League

Kairat Almati – Bordeaux, ora 17.45, în tur 0-1

FK Jablonec – Ajax, ora 19.00, în tur 0-1

Qarabag FK – Young Boys, ora 19.00, în tur 1-0

Rubin Kazan – FK Rabotnicki, ora 19.00, în tur 1-1

Videoton FC – Lech Poznan, ora 20.00, în tur 0-3

HJK Helsinki – FC Krasnodar, ora 20.00, în tur 1-5

FC Thun – Sparta Praga, ora 20.30, în tur 1-3

Saint-Etienne – Milsami Orhei, ora 20.30, în tur 1-1

Rosenborg – Steaua Bucureşti, ora 21.00, în tur 3-0, ProTV

Hajduk Split – Slovan Liberec, ora 21.00, în tur 0-1

Fenerbahce – Atromitos, ora 21.00, în tur 1-0

Panathinaikos – Qabala FK, ora 21.00, în tur 0-0

AZ Alkmaar – Astra Giurgiu, ora 21.00, în tur 2-3, Digi1

Brondby IF – PAOK Salonic, ora 21.00, în tur 0-5

Borussia Dortmund – Odds BK , ora 21.30, în tur 4-3

FC Salzburg – Dinamo Minsk, ora 21.30, în tur 0-2

Standard Liege – Molde FK, ora 21.30, în tur 0-2

Vojvodina – Viktoria Plzen, ora 21.30, în tur 0-3

Athletic Bilbao – MSK Zilina, ora 21.45, în tur 2-3

FC Midtjylland – Southampton, ora 21.45, în tur 1-1

Legia Varşovia – Zoria Luhansk, ora 22.00, în tur 1-0

Belenenses – SCR Altach, ora 23.30, în tur 1-0

„Poate va învinge Steaua, poate va scoate un rezultat pozitiv, dar are șanse de calificare cam câte are un meteorit să cadă acum direct în capul lui Duckadam.”, Gabi Balint

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *