ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Primul antrenor al Simonei Halep FACE DECLARAȚII INCENDIARE: „Are NOROCUL necesar ca să…”

Avatar

Publicat

pe

A mai rămas doar o săptămână până la Turneul Campioanelor, acolo unde Simona Halep este principala favorită. Ioan Stan, primul antrenor al jucătoarei române, susţine că Simona are şanse mari să câştige competiţia pentru că este o persoană norocoasă.

Cu doar o săptămână înainte de startul Turneului Campioanelor, ce va avea loc la Singapore, numele a cinci dintre cele opt participante sunt deja cunoscute. În afară de Simona, la ultimul turneu major al sezonului vor mai lua startul Maria Sharapova, Garbine Muguruza, Petra Kvitova şi Agnieszka Radwanska, care şi-a adjudecat biletul ieri, după câştigarea turneului de la Tianjin. Dintre cele patru, Simona are rezultate favorabile doar în meciurile directe cu Petra Kvitova (2-0). Depinde doar de forma fizică

Cu toate acestea, Ioan Stan, primul antrenor al jucătoarei din România, susţine că tenismena noastră este suficient de norocoasă încât să prindă un culoar favorabil, care să îi permită să ajungă cât mai departe în competiţie. Astfel, singurul factor de care va mai depinde parcursul ei va fi forma fizică. “Dacă se va reface total, este posibil orice, dar Turneul Campioanelor este o competiţie extrem de grea pentru că este sfârşit de an şi s-a acumulat foarte multă oboseală. Eu cred că dacă va prinde o formă bună şi dacă va avea noroc, va face o figură frumoasă.

Și spun că Simona este urmărită de noroc peste tot. Are noroc pentru că ori pică pe un culoar bun în turnee, ori are adversar puternic, dar acesta abandonează şi trece mai departe, ori, acum, Serena a ieșit din top şi ea ajunge pe primul loc… Ăsta este noroc, nu este altceva. Şi ca să dau un citat din Caragiale: «Norocul e puţin şi lumea e multă». Cam aşa e cu ea. La capacităţile fizice şi la accidentările pe care le-a avut în ultima vreme, este greu să stai acolo sus. Doar fizicul îi va spune ei dacă este locul 1 sau nu. Este foarte frumos că Simona este numărul 1 mondial după ce s-a retras Serena. A mai fost o tenismenă care a fost numărul 1 mondial şi n-a câştigat nimic.

E ca Wozniacki.”, ne-a declarat Ioan Stan. Tecău, calificat la dublu masculin La masculin, Turneul Campionilor se va disputa în perioada 15-22 noiembrie, la Londra. Şi aici vom avea un jucător român pe tabloul principal, Horia Tecău, care s-a calificat împreună cu partenerul său de dublu, Jean-Julien Rojer. După perechea formată din fraţii Bryan, este cea de-a doua calificată. Pentru unul dintre cele şase locuri rămase libere se mai luptă şi perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna, care se situează, la ora actuală, pe locul 8 în clasament.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *