ZiarulRing

28-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

CTP: Fără joc ofensiv, Simona nu rămâne în top 5

Avatar

Publicat

pe

 Simona Halep a produs, ieri, a doua mare surpriză… negativă de la Australian Open, fiind eliminată în primul tur de o jucătoare necunoscută. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat, pentru “ring”, jocul româncei şi a dat un verdict dur: dacă nu adoptă un stil de joc ofensiv, iese din top 5.

Două mari surprize s-au produs, astăzi (n.r.-marţi), în primul tur al Australian Open. Mai întâi, Rafael Nadal, câştigător la Melbourne în 2009 şi favoritul numărul 5 al turneului, a fost eliminat de compatriotul său Fernando Verdasco, ocupantul poziţiei 45 în ierarhia mondială. Cea de-a doua surpriză a zilei a fost produsă de compatrioata noastră, Simona Halep, care a pierdut, în două seturi, în faţa unei jucătoare venite din calificări. Halep a cedat cu scorul de 6-4, 6-3 în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA.

“Din nou, Simona s-a ciocnit de o adversară cu un joc foarte agresiv, cu lovituri decisive, la linie, care și-a asumat tot timpul astfel de riscuri. De câte ori întâlnește o astfel de jucătoare, Simona are mari probleme. 90 la sută din aceste meciuri, Simona le-a pierdut. Lucici, Baronni, Alizee Cornet, Cepelova – același tip de jucătoare -, cu ele a pățit același lucru. Simona nu știe cum să contracareze jocul agresiv al adversarelor. Asta e, tu, numărul 2 mondial, nu prea e frumos să pierzi așa. Fără acest tip de joc ofensiv, Simona nu va ajunge numărul 1 mondial și îi va fi greu să se mențină și în primele cinci jucătoare din lume. Îi e teamă, când vezi că e groasă, încerci să joci ce știi mai bine fără să îți asumi riscuri, dar ea nu prea face asta niciodată. Cred că nu a fost ziua mea bună, dar îi dau credit ei deoarece a jucat bine cu adevărat. A evoluat fără teamă, a lovit fiecare minge şi a avut un ritm bun.”, a explicat, pentru “ring”, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

În urma acestei eliminări timpurii, Simona Halep poate cădea până pe a patra poziţie în ierarhia WTA. Begu, bătută din postura de favorită Alte două jucătoare din România au fost învinse astăzi (n.r.-marţi). Andreea Mitu a pierdut în faţa nemţoaicei Jiulia Goerges, poziţia 45 în ierarhia mondială, cu 6-3, 6-4. Irina Begu, favorita numărul 29 a turneului, a fost, de asemenea, eliminată. Ea a cedat tot în două seturi (6-3, 6-2), în partida cu Johanna Larsson, din Suedia, locul 50 în ierarhia mondială. Doar două în turul doi Din cele cinci jucătoare din România prezente pe tabloul principal la începutul competiţiei, doar două au reuşit să treacă peste meciul din primul tur.

După Monica Niculescu, care a învins-o luni pe sportiva braziliană Teliana Pereira, astăzi (n.r.-marţi), Alexandra Dulgheru a ajuns în a doua fază a competiţiei după ce a trecut de Storm Sanders cu 6-4 şi 6-2. În turul secund, Dulgheru, ocupanta locului 61 WTA, o va întâlni pe Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 7 şi locul 6 WTA. Ele s-au mai întâlnit de două ori, meciurile fiind încheiate cu victoria nemţoaicei. Partida din turul doi a Monicăi Niculescu, care o întâlneşte pe rusoaica Elizaveta Kulicikova, locul 109 WTA, a fost programată pentru această dimineaţă, cu începere de la 6.30.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *