18°

București

ULTIMA ORA

Cum să nu iei țeapă când cumperi o vacanță de la agențiile de turism


Din cauza problemelor financiare, tot mai multe agenții de turism din România ajung să aibă grave probleme. Cele mai multe se răsfrâng însă asupra clienților, iar unii dintre ei ajung chiar să piardă banii și să nu mai ajungă la destinație.

Două agenţii de turism şi-au dezamăgit deja clienţii, aflându-se în imposibilitatea de a le mai furniza pachetele turistice. Genius Travel şi Mareea Comtur au cerut, în această vară, intrarea în insolvenţă și au acuzat probleme financiare. Zeci de turiști au rămas astfel cu banii luați, dar fără vacanțe. Mai grav, Autoritatea Națională pentru Turism a retras, în vederea radierii din oficiu, a 1.384 de licențe de turism emise agențiilor turistice care nu au prezentat polița valabilă de asigurare. Încă din luna martie, Autoritatea Națională pentru Turism le-a cerut agențiilor să facă dovada că au polița de asigurare în caz de faliment sau insolvență. Cele care nu s-au conformat au fost închise.

Ce trebuie să faci înainte să cumperi un bilet de vacanță:

Verifică licenţa agenţiei

Orice operator din turism este obligat să deţină licenţă emisă de Autoritatea Naţională pentru Turism. Acest document se regăseşte pe site-ul operatorului şi are caracter permanent, atâta vreme cât respectă cerinţele legale, ne-au spus reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. De asemenea, verificați dacă agenția are un sediu. „Nu semnați niciodată un contract turistic cu o firmă doar pentru că vă oferă un preț foarte bun. Verificați, de exemplu, dacă are un sediu oficial unde să puteți să vă adresați”, îndeamnă experții KeysFin.

Poliţa de asigurare, obligatorie

Singurul mod în care îţi poţi recupera banii plătiţi pe vacanţe care nu au avut loc este prin poliţa de asigurare, în caz de insolvenţă. Agenţia de turism este obligată să încheie o astfel de poliţă cu o firmă de asigurări din ţară. Vestea proastă e că plafonul asigurat este de doar 50.000 de dolari, în cazul turoperatorilor, motiv pentru care nu toţi turiştii şi-ar putea recupera banii cheltuiţi pe serviciile care n-au mai fost prestate.

Verifică dacă există brevet de turism

Documentul atestă că persoanele care lucrează în agenţie sunt pregătite profesional pentru a desfăşura activităţi de turism. Toate aceste documente ar trebui să se găsească pe site-ul agenţiei. Chiar şi lipsa unuia dintre ele ar trebui să-ţi dea de gândit. Pentru confirmare, consultă şi pagina web a Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Atenţie la preţul vacanţei!

O ofertă de vacanţă care nu e parte a unei campanii promoţionale ar trebui să-ţi ridice serioase semne de întrebare. „Dacă aflați de o ofertă turistică foarte tentantă, la un preț dubios de mic, căutați mai întâi să aflați cu cine faceți afaceri. Adică cui dați banii pe servicii și cine sunt cei care vă taie chitanța și factura”, spun experții financiari.

Ce faci dacă ai fost păgubit

Turiștii care trec prin astfel de situații, de a nu mai putea să beneficieze de vacanțele alese, au la dispoziție alte variante. Ori își pot alege alte destinaţii, puse la dispoziţie de alţi operatori în cuantumul celor deja plătite, ori pot să renunţe la vacanţă şi să-şi ceară banii înapoi. Dacă nu vor să schimbe vacanţa, turiştii trebuie să se adreseze firmei de asigurare pentru returnarea banilor prin poliţa de asigurare. Se depun astfel o cerere și chitanţe pentru serviciile plătite.

Ti-a placut?

2773

afisari