18°

București

ULTIMA ORA

Românii, turiști de lux în Dubai


O oaza de relaxare, distractie si lux, Dubaiul atrage din ce in ce mai multi turisti din Romania. Dupa introducerea zborurilor directe numarul celor care au ales sa-si petreaca vacanta in resorturile de lux de pe malul Golfului Persic a crescut. In 2017 reprezentanţii DUBAI TOURISM (DCTCM) în România au declarat că se aşteaptă la o creştere de cel puţin 10% a numărului de români ce vor alege Dubaiul ca destinaţie de vacanţă.

Parcurile tematice uriase, punct de atractie pentru copii

Arabii vor sa ii convinga, in acest an, mai ales pe romanii cu familii sa isi cheltuie banii in Dubai. Si au si de ce. In Dubai se deschid, in acest an, noi parcuri tematice: Dubai Crocodile Park şi Dubai Safari Project. Conform statisticilor DCTCM, circa 51.000 de romani au vizitat oraşul Dubai în 2016, cu 10% mai mulţi comparativ cu 2015, când Dubaiul a fost ales ca destinaţie turistică de 46.700 de români. Si vorbim despre un oras care, practic, nu exista acum 80 de ani. În anii 1940, Dubai era o localitate de circa 10 mii de locuitori şi nu dispunea de apă curentă şi electricitate, iar hrana de bază era peştele. În 2010 s-a deschis Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume şi la ora actuală. In 2013 in Dubai existau deja 600 de hoteluri care au găzduit 11 milioane de turişti. Anul trecut s-au deschis IMG Worlds of Adventure, Dubai Opera şi complexul Dubai Parks & Resorts, iar numărul de turişti a fost de circa 15 milioane.

Buget de calatorie potrivit pentru turistii romani

Dupa scaderea drastica a interesului pentru Turcia, mai ales pe baza insecuritatii in regiune, romanii aleg, pentru vacantele cu familia, Dubaiul. In medie, o familie cheltuie, in vacanta, 1500 de euro, bani ce includ zborul, cazarea si accesul in parcurile tematice. Proximitatea oraşului faţă de plajă, activităţile de familie propuse de IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic indoor, cele trei parcuri tematice deja existente – Bollywood, Motiongate şi Legoland, dar şi inaugurarea a două parcuri noi în 2017 – Dubai Crocodile Park şi Dubai Safari Project sunt suficient de atractive pentru turistii romani. Si la capitolul siguranta orasul sta foarte bine. Pentru părinţii preocupaţi de siguranţa, Dubai este, conform Aon Hewitt, în top 20 al celor mai sigure oraşe din lume. Pachetele turistice ce au ca destinatie Dubaiul se adresează tuturor bugetelor de familie, susţinând ideea cu procentul de 50% hoteluri de 1-3 stele din totalul de 681 de hoteluri din Dubai şi mijloacele accesibile de transport asigurate de infrastructura metroului şi autobuzelor ce străbat tot oraşul.

DCTCM (Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing) a deschis pe 15 decembrie 2016 o reprezentanță în România datorită numărului mare de turiști români care au vizitat Emiratul în decursul anilor 2015 şi 2016: 46.700, respectiv 51.000. România devine a 3-a țară, după Polonia și Cehia, aleasă de către Guvernul Emiratului Dubai, pentru a găzdui o reprezentanță Dubai Tourism. Creșterea economică, stabilitatea industriei de turism, zborurile directe către Dubai și eliminarea sistemului vizelor sunt factorii importanți care au făcut ca România să fie una dintre piețele extrem de importante în viziunea Emiratului.

Dubai atrage anual aproximativ 15 milioane de vizitatori din întreaga lume, iar acest număr este în creștere. Dubai este în continuă dezvoltare, motivele de a-l vedea si de a-l „trăi” devenind din ce în ce mai numeroase și mai tentante pentru piața turistică românească. În 2020, Emiratul va găzdui „Expoziția Mondială”, ceea ce îl pune pe harta turistică a multor turişti din întreaga lume.

Ti-a placut?

4301

afisari