18°

București

ULTIMA ORA

Vama Sud, peste Mamaia Nord! 5 locuri de încercat în această vară


Civilizaţia de pe litoralul românesc se strânge în extremele lui geografice. În nordul statiunii Mamaia au rasarit celebrele cluburi de lux, precum si spatii de cazare pe măsură. Interesant este că, de anul trecut, lume foarte bună se strânge şi în sudul extrem al staţiunii Vama Veche.


Şi aici găseşti condiţii mai mult decât civilizate de cazare şi o mulţime de oameni OK. Dacă în nordul Vămii încă poţi întâlni la orice pas tineri care să-ţi ceară 5 lei "de-o bere", în sud s-ar putea să ai surpriza de a te întâlni la bar cu colegii tăi de job sau cu ditamai managerii de multinaţionale.
Zona "bună" a Vămii începe din dreptul restaurantului "Corsarul" şi se întinde către graniţa cu Bulgaria. Vă prezentăm mai jos cinci locuri unde merită să mergeţi măcar într-o seară din această vară. Iar începutul poate fi chiar pe 1 Mai.

5. Acolo

Plaja "Acolo" e cel mai sudic loc de distracţie din Vamă. De pe faleză va trebui să cobori un pic pentru a ajunge către barul prietenos care îşi aşteaptă în fiecare seară de vară clienţii. Serile de la "Acolo" sunt chill, însufleţite în weekenduri fie de muzica Dj-ilor, fie de cea a unei trupe live.

4. The Drunken Lords

Localul deja celebru în Centrul Vechi al Bucureştiului şi-a făcut curaj de a "debuta" şi în Vamă, începând cu 2017. L-am inclus în această enumerare bazându-ne pe experienţele plăcute din Bucureşti, dar şi pe faptul că face parte din acelaşi grup de localuri cu un alt cunoscut pub din Capitala, "Old City".
Totuşi, Vama nu e Bucureşti. Iar un mare minus pentru "The Drunken Lords", la Vamă, este că nu este situat pe plajă, ci pe partea opusă a falezei.

3. Amphora

Atunci când s-a înfiinţat, în urmă cu câţiva ani, "Amphora" a fost un "icon" al "distracţiei" în Vama Veche. Între timp, unele lucruri s-au mai schimbat, şi în bine, şi în mai puţin bine, au apărut concurenţi, dar, totuşi, "Amphora" rămâne un reper al "lumii bune" din Vama Veche.

2. Yuva

Doi termeni englezeşti pot defini cel mai bine beach-barul aflat chiar sub terasa restaurantului "Corsarul": "friendly" şi "cozy". "Yuva" a apărut în Vamă anul trecut, şi a avut un incredibil succes. Un pian vechi pus pe plajă a devenit rapid punct de atracţie pentru amatorii de fotografii, iar cocktailurile sofisticate au ţinut clienţii lipiţi de tejgheaua barului zi şi noapte. Ziua se poate face plajă şi relaxa pe ritmuri chill, iar în serile de weekend, la Yuva se încing petreceri care ţin până în zori, pe ritmuri cu dibăcie îmbinate de DJ-ii localului.

1. Expirat

Încă din deceniul trecut, "Expirat" a fost un loc special în Vama Veche, aşa că nu avea cum să nu rămână şi în prezent. Experienţa proprietarilor, muzica live sau cea a DJ-ilor, dar şi posibilitatea de mânca acolo pe timpul zilei, fac din "Expirat" un loc unde mai toată lumea se opreşte puţin când e în Vama Veche. Seara e extrem de aglomerat, sute de persoane distrându-se, iar pe timp de zi este foarte apreciat şi "Wine Bar"-ul din locaţie.

Ti-a placut?

29993

afisari